Micsoda sportszerűtlenség!

2024.05.08. 08:56

Hasba rúgta ellenfelét a válogatott kapus, pénzbüntetést kapott

Szon.hu

Szemerey Zsófit, a Motherson Mosonmagyaróvár kapusát százezer forint pénzbírsággal sújtotta a Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és fegyelmi Bizottságának Fegyelmi Tanácsa – írja a kisalfold.hu. Az MKC április 21-én játszott a DVSC otthonában. A találkozót a hazaiak nyerték 33–27-re. A mérkőzés második félidejének 10. percében a hazaiak játékosa, Petrus Mirtill bevetődve gólt lőtt, majd miközben felállt, Szemerey Zsófi, a vendégek kapusa rúgómozdulatot tett a játékos felé. Sérülés nem lett a dologból, viszont a Debrecen illetékesei feljelentették a válogatott kapust, akinek már volt hasonló esete. Korábban a ziccerben a kapuja elé érkező Hársfalvi Júliát tarolta le egy Fradi elleni mérkőzésen, ugyanakkor ez az eset már több mint egy esztendővel ezelőtt történt, így az az incidens már elévült.

Ezért a mozdulatért kell 100 ezer forintot fizetnie Szemerey Zsófinak.

A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Bizottságnak Fegyelmi Tanácsa a fegyelmi eljárásban, tárgyalás mellőzésével, a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján megállapította: Szemerey "súlyosan sportszerűtlenül, sportolóhoz méltatlan módon, mérkőzésen szándékosan durva játékot alkalmazott, amikor az ellenfél egyik játékosát egészségre veszélyesen támadta meg".
Ezért a fegyelmi tanács "az eljárás alá vont sportolót százezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi". A játékjogát viszont nem függesztette fel, így a kapus azóta és ezután is védheti a mosonmagyaróvári kaput.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában