Röplabda, magyar válogatott

2024.05.22. 13:29

Izlandon nyert tornát a magyar válogatott

Magabiztos volt a nemzeti csapat.

Fotó: Hunvolley

Az izlandi Kópavogur városában, Lettország ellen kezdte meg szereplését női válogatottunk az Európa-liga „Ezüst” divíziójában. Alessandro Chiappini szövetségi kapitány előzetesen a döntőbe jutást tűzte ki célul a sorozatban, az ehhez vezető út egyik kulcsmeccse pedig, az erőviszonyok alapján épp a lettek elleni találkozó volt, amelyet 3:1-re megnyert a magyar csapat.

Megérdemelt győzelmek

– Feszülten játszottunk a találkozó első felében, ám a mutatott játékkal ennek ellenére elégedett voltam – értékelt a kapitány. – A második játszma végén megremegett a kezünk, dolgoznunk kell rajta, hogy a jövőben ne fagyjunk le ilyen helyzetekben, ám a csapat erejét mutatja, hogy azonnal reagálni tudtunk és teljesen más arcunkat mutattuk a folytatásban. 

Másnap a házigazda Izland ellen folytatta a nemzeti csapat. A meccsen gyakorlatilag végig a magyar válogatott akarata érvényesült, s a győzelme ilyen arányban is megérdemelt.

– Sok hibával kezdtünk, de aztán magabiztosan és jól röplabdáztunk, különösen örülök, hogy lehetőséget tudtam adni a fiataloknak, akik maximálisan éltek is ezzel – vélekedett a második meccsről Chiappini. 

A csapatban két nyíregyházi játékos, nevezetesen Lászlop Alexandra és Tóth Fruzsina is lehetőséget kapott, míg a szövetségi kapitány munkáját a Fatum vezetőedzője Adrian Chylinski segíti. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában