Labdarúgás

2024.05.25. 17:47

Vihar előtti boldogság

A jó futballhoz jó csapatok, ügyes játékosok, nagy akarat és lelkesedés, no meg némi szerencse kell…

250-nél is több fiatal érkezett Tarpára.

Fotó: Papp Gergő

A Fete Kupa harmadik regionális selejtezőjén az első négy nem volt kérdés, a szerencsefaktor pedig az időjárással érkezett meg: az ország nagy részét beborító felhők és zivatarok a tarpai sportpályát és környékét a torna alatt messze elkerülték.

Tizenhét településről húsz csapat, 250-nél is fiatal futballista érkezett Tarpára, hogy megszerezze az országos nagydöntőre szóló jegyek egyikét. A tornára érkezett gyerekeket Szécsi Szabolcs polgármester; Kiss Dávid, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesület elnöke és Maka István, a Felzárkózó települések program sportszakterületi vezetője köszöntötte, majd a játékosok villámgyorsan birtokba vették a pályákat és a lelátót. A felcsúti Pancho Arénába szóló belépőket azonban nem osztották könnyen, a nyári meleget idéző napsütésben egy mérkőzésen sem lehetett lazítani, nem akadt játékos, edző vagy éppen csapatkísérő, aki nem számolgatta volna a megszerzett pontokat, gólkülönbséget, figyelte volna a közvetlen ellenfelek eredményeit. És volt is mit nézni, hiszen egyszerre öt pályán, két korosztályban zajlottak a meccsek a Magyar Labdarúgó-szövetség megyei játékvezetőinek és a Máltai Szeretetszolgálat Észak-alföldi Régió önkénteseinek segítségével. 

Késő délutánra aztán a szél és az eső is megjött, de ezek már senkit sem zavartak, mivel addigra már minden gyerek hazafelé tartott: éremmel, oklevéllel és rengeteg (siker)élménnyel.

A torna dobogósai és továbbjutói:

U12
1. Nyírkáta 
2. Rohod
3. Piricse
4. Nagyecsed
5. Zemplénagárd

Legjobb játékos: Balogh László (Zemplénagárd)
Gólkirály: Horváth Róbert (Rohod)
Legjobb kapus: Mátyás Norbert (Nyírkáta)
Fair play-díj: Nagycserkesz

U15
1. Tarpa
2. Hajdúszovát
3. Nagyecsed

Legjobb játékos: Milák Szabolcs (Gacsály)
Gólkirály: Lakatos Szabolcs (Tarpa)
Legjobb kapus: Sárközi Attila (Gacsály)
Fair play-díj: Nagyecsed

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában