Sport

2024.07.05. 07:00

Kamionhúzás: Kincset érnek Virág izomkötegei

Nyolc-kilenc tonnás kamionokat húz el a 19 éves Virág.

Szon.hu

Kincs Virág hetente ötször tréningezik az edzőteremben

Forrás: Kákos Dávid

Abban nincs semmi különös, ha egy hölgy kedveli a teherautókat. Az viszont már korántsem szokványos, hogy nem gyönyörködni szeret a kamionokban, hanem elhúzza azokat. Nem kér hozzá segítséget, egyedül mozgatja meg a nyolc-kilenc tonnás monstrumokat. Kamionhúzás a javából – Kincs Virág módra.

kamionhúzás
Kamionhúzás között kell a relaxálás
Forrás: Kákos Dávid

 

Kamionhúzás: fontos a technika

– Tizenegy esztendős voltam, amikor megismerkedtem az általános iskolámban a bothúzással. Mivel az iskolai versenyen első helyezett lettem, továbbjutóként újabb sikert értem el. Ez inspirált, motivált a jövőre nézve. Emlékszem, 2020 nyarán kezdtem el azon gondolkodni, hogy jó lenne folytatni azt, amit abbahagytam. A bothúzásból adódóan kerültem a kamionhúzók közé, amiért a mai napig nagyon hálás vagyok. A kamionhúzáshoz nem kell sok minden: egy hám, egy kötél és a jármű. A technikája nem annyira nehéz. Mindenképpen az elejénél a kötélnek feszülni kell, mert akkor tudunk jól rajtolni. Fontos, hogy minél mélyebb legyen a bedőlésünk, mert akkor egész testből el tudjuk indítani, s közben fontos szedni a lábunkat is. Még mindig előttem van a legelső versenyem, amin sokat szenvedtem. Már önmagában azt is sikerként könyveltem el, hogy egyáltalán megmozdult a kamion. A combjaim teljesen „beégtek”, így minél hamarabb a célba akartam jutni. 
Azóta az életem része a kamionhúzás, amit azért szeretek, mert ez nem mindennapi dolog, és én kifejezetten kedvelem a nem hétköznapi dolgokat. 

Magának akar megfelelni

A csengeri Kincs Virág hetente ötször edz, mindegyik alkalommal különböző izomcsoportokat mozgat meg. – Engem az motivál leginkább, hogy minél jobban megfeleljek saját magamnak, ugyanis nagyon sokszor van testképzavarom. Ez azt jelenti, hogy egyszer megelégszem azzal, ahogy kinézek, máskor pedig nem, és ettől az érzéstől szeretnék megszabadulni.
Először három esztendeje írtunk róla, akkor ezt nyilatkozta:
„Bármennyire is furcsán hangzik, nem jár lemondásokkal a hobbim. Azért tűnhet kicsit veszélyesnek, mert még csak 16 éves vagyok, és a csontjaim sem fejlődtek ki teljesen. Megvan az esély arra, hogy lesérülök, de lekopogom: még nem volt ilyen”. 
Sokszor kritizálják amiatt, hogy nem éppen nőies sport a kamionhúzás, ám ő ezzel nem törődik. – Nem gondolom magam egy nagyon nőies lánynak. Nincs speciális étrendem, általában fehérjeport iszok edzések után vagy esetleg pihenőnapokon. Nagyon sok húst eszek, mert abban megvan mindaz, ami az izomépítéshez kell – jegyezte meg végezetül Kincs Virág, aki a július 13-i, balatonlellei Strongwoman plakátján hirdeti az országos bajnokságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában