Önkéntesek érkeznek Amerikából

2019.05.21. 11:57

Baptista önkéntesek Ibrányban

Lesznek kreatív kézműves-foglalkozások, zenés programok.

M. Magyar László

Hagyomány már Ibrányban a Baptista Szeretetszolgálat Csicsergő Óvodája életében, hogy önkéntesek érkeznek Amerikából, hogy különböző foglalkozásokat tartsanak a gyermekeknek. A korábbi öt évben a nyári szünetben érkeztek az önkéntesek, így az érdeklődő iskolások is részt vehettek a rendezvényeken, az idén azonban már tegnap megkezdődtek a foglalkozások, ezért most a diákok a tanév miatt kimaradnak a foglalkozásokból.

Mint Szakács Sándorné, a gyermekintézmény vezetője lapunknak elmondta, Észak-Karolina államból hét önkéntes érkezett, akiknek a munkáját tolmácsok is segítik. Az idei hét témája a hősök köré épül. A fiatalok éppen úgy ­foglalkoznak a bibliai, mint a különböző képregényekből, filmekből megismert hősökkel, hiszen ők azt példázzák: jobbá tehető a világ. Vannak kreatív kézműves-foglalkozások, angol nyelvű zenés programok, sportjátékok. Szombaton a családi nap keretében közös főzést rendeznek az óvoda udvarán. A vendégek adományokkal kedveskednek hátrányos helyzetű családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!