Kelet-Magyarország

2024.01.31. 10:00

Van jövője a költészetnek

A Váci Mihály Emlék­év részeként versmondó és slam poetry versenyt szerveztek.

Versmondó és slam poetry versenyt szerveztek

Fotó: Váci Mihály Társaság

 A Váci Mihály Társaság, az ifjúsági tagozata, a VÁFI Alkotó csoport és a Vers & Slam Poetry közösség szervezésében gyűlt össze január 26-án az irodalmat, a költészetet kedvelő fiatalok lelkes csapata az egyik nyíregyházi étteremben. A program első felében Váci Mihály születésének 100. évfordulója tiszteletére hangzott el rövid megemlékezés a költő életéről, munkásságáról Illyés Péter előadóművész, a Váci Mihály Társaság titkárának előadásában. 

Tehetséges fiatalok 
Ezt követően Váci Mihály verseiből válogattak a résztvevők, így az érdeklődők megtudhatták, hogy a költő több mint ötven éve írt gondolatait hogyan értelmezik a fiatalok, és hogyan helyezik el mai világunkban. A „Vers&Slam Poetry” közösség ismét bebizonyította, hogy a fiatalok körében népszerű, és van jövője az irodalomnak, s a költészetnek. 
Miután, az „Apa kalapjá”-ba bekerültek a nevek, onnan sorban kihúzva, egymás után hangzottak el saját verseik, amelyekben az életükről, örömeikről, gondjaikról, a környezetükben tapasztaltakról, a vágyaikról, és még oly sok mindenről fogalmazták meg gondolataikat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!