Keszthely

2013.01.23. 09:54

Tanulnak és dolgoznak

Sikeres pályázatnak köszönhetően félszáz hátrányos helyzetű munkanélkülinek tud segíteni a Keszthely és Hévíz Térsége Foglalkoztatási Paktum.

Az Új Széchenyi Terv pályázatán a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete által vezetett konzorcium nyert 66,9 millió forintot. A felhasználási terület és cél a keszthelyi, valamint a hévízi kistérségben jellemző foglalkoztatási kulcságazatok fejlesztése, hátrányos helyzetű munkavállalók bevonásával. A programról a paktum irányítócsoportjának elnökeként Kapcsándy Mária, a vöröskereszt keszthelyi-térségi vezetője elmondta: a munkában partnerként vesz részt a Hunguest Hotels Zrt. két hévízi szállodája, a balatongyöröki Hotel Panoráma és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Keszthelyen működő Gondviselés Háza. A másfél éves program 50 fő részvételével zajlik a rászorulói körben: köztük 25 év alatti, illetve 50 év feletti szakképzetlen állástalanok, valamint tartósan munkanélküliek, továbbá GYES-ről, GYED-ről visszatérők és megváltozott munkaképességűek számára.

A segítségadás több kisebb csoportban, 3 napos álláskeresési technikákat átadó tréningfoglalkozással kezdődik. Majd az induló képzés háromféle munkakörre való felkészítést ölel föl: vendéglátói kisegítő, szobaasszony és házi betegápoló-gondozó szakirányban 23 fő részére, 1-3,5 hónapos időtartamú tanfolyamok indulnak. A konzorciumi partnerek összesen 26 fő részére biztosítanak egy évi időtartamú foglalkoztatást, fele részben a pályázati támogatás segítségével való munkabér finanszírozással. Tíz fő fogyatékkal élő a környezetvédelmi programban vesz részt, munkájukkal ugyancsak a konzorciumi partnerek feladatköreibe kapcsolódnak be.H. Á.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!