Kisvárda hírei

2013.04.09. 10:38

Régi-új polgármester Jékén

Jéke - Kovács József olyan területeken szeretne előbbre lépni, amelyek nem pénzt, hanem odafigyelést igényelnek.

Jéke - Kovács József olyan területeken szeretne előbbre lépni, amelyek nem pénzt, hanem odafigyelést igényelnek.Jéke választópolgárai úgy döntöttek vasárnap az időközi választáson, hogy Kovács József legyen a település új polgármestere. Kovács Józsefet jól ismerik a település lakói, ugyanakkor számára egyáltalán nem ismeretlen a polgármesteri munka, hiszen 2002 és 2010 között már betöltötte ezt a tisztséget.

Felkérés a lakosságtól

– Bár az elmúlt három évben nem vettem részt a település közéletében vezetőként, azonban mint vállalkozó, nap mint nap találkoztam az emberekkel, s nyomon követtem a falu hétköznapi életét. Amikor kiderült, hogy időközi választás lesz a községben, többen is megkerestek, hogy induljak el polgármester-jelöltként, vasárnap pedig a legtöbben személyemre adták a voksukat – mondta el érdeklődésünkre Jéke régi-új polgármestere. – Örömmel tölt el, hogy az emberek megtiszteltek bizalmukkal, szeretnék is megfelelni ennek a bizalomnak. Nem ígértem nagy dolgokat, hiszen szűk másfél év van a következő választásig, inkább olyan területeken szeretnénk előbbre lépni, amelyek nem pénzt, inkább nagyfokú odafigyelést igényelnek.

Összefogni a fiatalokat

– Arra gondolok például, hogy nagyobb érzékenységet kell tanúsítani a szociális problémák iránt, jobban össze kellene fogni a fiatalokat és az időseket. A fiataljaink például Kisvárdára járnak focizni, szeretnék nekik helyben szervezett sportolási lehetőséget teremteni, valamint egy testépítő termet kialakítani. Május elején utánpótlás focitornát is rendeznénk. A másik irányvonal a közmunkaprogram kiszélesítése, ennek révén az infrastruktúrát fejlesztenénk: a közmunkások többek között járdákat építenének és felújítanának, valamint a belvízelvezető árkokat tennék rendbe – tette hozzá Kovács József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!