Kisvárda hírei

2013.09.19. 19:14

Térzene, jó hangulat és almakóstolás a kisvárdai autómentes napon

Kisvárda – Szeptember 22–én, vasárnap Kisvárdán az OTP és a Szent György tér közötti útszakaszt zárják le (hét órától, délután öt óráig), hogy délelőtt tíz órától, délután egy óráig változatos és folyamatos programokkal csatlakozzon a város az európai autómentes nap rendezvényeihez.

Kisvárda – Szeptember 22–én, vasárnap Kisvárdán az OTP és a Szent György tér közötti útszakaszt zárják le (hét órától, délután öt óráig), hogy délelőtt tíz órától, délután egy óráig változatos és folyamatos programokkal csatlakozzon a város az európai autómentes nap rendezvényeihez. 1998 óta minden év szeptember 22–én megtartott rendezvénysorozat célja, a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott. Fel kívánja hívni az emberek, a városlakók és a városvezetések figyelmét a fenntartható, környezet– és emberbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére. Az autómentes napok egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható és a választható közlekedési módokat vegyék igénybe. Ezzel is járuljanak hozzá az emberek egészségének és életminőségének javításához.

Ügyességi és aszfaltrajz verseny

Kerékpáros ügyességi versennyel kezdődik a program a Kisvárdai Rendőrkapitányság közreműködésével az OTP előtti szakaszon. Az ezt követő programok a továbbiakban a Somogyi Rezső Általános Iskola előtt és az udvarán folytatódnak. Lesz itt cserkészek bemutatója Benő Zoltán vezetésével „Mozdulj, sétálj jó irányba” címmel. A szabadtéri csapatjátékot Szarvadi Antal valamint Dr. Kántorné Sárközi Katalin irányítja.

A „Tiszta levegő–mozdulj érte” címmel megrendezendő rajzverseny résztvevői, az iskola elől a Szent György térig tartó aszfaltcsíkján bizonyíthatják mesterségbeli tudásukat. Kovács Dominika és Palcsik Balázs, a Bessenyei György Gimnázium és Kollégium tanulóinak előadása, a „Tanulj, kutass, láss világot, avagy élménybeszámoló a tudományról” címmel zárja a vasárnap délelőtti autómentes nap programját Kisvárdán.

Rossz idő esetén a rendezvény elmarad.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!