Kisvárda hírei

2013.10.06. 17:10

Egy épülettömbben négy hivatal Kisvárdán

Kisvárda - „Azt hiszem, hogy a kollégáim s az itt majdan dolgozók számára örömteli nap lesz a birtokba vétel az álköltözést követően. Abban is hiszek, hogy a szép környezet, az otthonossá tétel, hat az ügyeiket ide érkezők emberekre is.”– mondta a város első embere, Leleszi Tibor polgármester.

Kisvárda - „Azt hiszem, hogy a kollégáim s az itt majdan dolgozók számára örömteli nap lesz a birtokba vétel az álköltözést követően. Abban is hiszek, hogy a szép környezet, az otthonossá tétel, hat az ügyeiket ide érkezők emberekre is.”– mondta a város első embere, Leleszi Tibor polgármester.

A Sétáló–utca, a parkolók, a könyvtár munkálatai, a Poncsák cukrászda külső rekonstrukciójával, a parkosítással már elkészültek e kivitelezők. A város és s térség lakói már több színvonalas kulturális rendezvény részesei lehettek a Sétáló utcában s annak színpadán megrendezett eseményeknek. A napokban azt figyelhetik meg a Szent László utcában, annak üzleteiben vásárlók, sétálók, ügyeiket intézők, hogy a volt polgármesteri hivatal épületében s annak külső környékén egyre többen dolgoznak. A végső hajrájához érkezett a hivatal és a konferencia terem befejező munkálatai, mintegy öt ezer négyzetméternyi alapterületen, hiszen a műszaki átadás a tervek szerint október 31– lesz.

Európai forrásból a városközpont funkcióbővítése befejezéséhez közeledik Felső–Szabolcs Központjában Kisvárdán. A munkálatokhoz mintegy 770 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város. A teljes beruházás összege több mint egymilliárd egyszázmillió forint.

A városképbe illő rekonstrukció

Meglátogattuk a beruházás jelenlegi a véghajrához közeledő munkálatokat végzőket. Az 1983 februárjában átadott, a SZÁÉV által kivitelezett Városi Tanács új épületét, mely jellegtelen formájával magán viselte a korszak bélyegét. Különösen feltűnő a színvonalbeli ellentét a vele szemközt lévő polgári korszakbeli épületekkel összehasonlítva. Polgármesteri Hivatal teljes felújítása, átalakítása, bővítése, tetőterének kialakítása és beépítése, homlokzatának rekonstrukcióján, a konferencia terem építésén dolgozók tucatjai dolgoznak a végső munkák elvégzésén. Mind a külső és a belső munkálatokon dolgozók, szakmai tudásuk maximumát nyújtva végzik a befejező munkálatokat.

Négy hivatal egy épületben

A város és a környező települések Kisvárdára érkező lakói sokan megjegyzik, hogy minek ez a nagy „gigantikus” beruházás a város Polgármesteri Hivatalának. Ebben az új teljesen korszerű, minden igénynek megfelelő létesítményben, négy hivatal, Kisvárda Polgármesteri Hivatala és Önkormányzata, a Járási Hivatal, a Kormányablakok, melyek a személyi adat- és lakcímnyilvántartással, útlevél–igazgatással, a közlekedési igazgatással fognak foglalkozni, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kisvárdai tankerületének munkatársai is itt nyernek elhelyezést. Így a város központjában mindent egy épület komplexumban, lehet majd intézni az ügyfeleknek. Ebben az épületkomplexumban mintegy 150 fő fog dolgozni kulturált körülmények között, a lakosság minden igényét kielégítő ügyintézéséért. A maximális ügyintézési munkát segítik a liftek, s a különböző kiszolgáló helyiségek, valamint a mozgáskorlátozottak részére kialakított kiszolgáló helyiségek.

Egy épülettömbben – gyorsabb ügyintézés

– A Városháza Kisvárdának egy új központi épülete lesz, amely biztosítja a Kisvárdán és a környező településeken élők részére a különböző hivatali szolgáltatásokat egy épülettömbben. Így megvalósul az, hogy egy létesítményben lesz az irányító központ, mely biztosítja az épületen belül a gyors együttműködés lehetőségét, a szakszerű ügyintézést. A Konferencia Központban, konferenciák, vállalati, intézményi s családi ünnepségek, s különböző rendezvények helyszíneként kulturált körülmények között rendezhetők meg. Azt hiszem, hogy a kollégáim s az itt majdan dolgozók számára örömteli nap lesz a birtokba vétel az álköltözést követően. Abban is hiszek, hogy a szép környezet, az otthonossá tétel, hat az ügyeiket ide érkezők emberekre is. A jobb körülmények közötti munkavégzés, ügyintézés precízebb, pontosabb, a szebb körülmények között igényesebb lesz– mondta Leleszi Tibor polgármester.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!