Kisvárda hírei

2014.01.22. 10:50

Pintér Sándor Kisvárdán

Kisvárda – A díjak további mérséklése folytatódik – mondta Pintér Sándor belügyminiszter Kisvárdán.

Kisvárda – A díjak további mérséklése folytatódik – mondta Pintér Sándor belügyminiszter Kisvárdán.

A rezsicsökkentési megvédéséhez szükséges fórumot szervezett január 20–án, hétfőn a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házába dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, a KDNP alelnöke. A fórum célja volt, hogy ismertessék a résztvevőkkel a rezsicsökkentés megvédéséhez szükséges további terveket, s hogy miként tudják tovább védelmezni a magyar családok érdekeit. A fórum meghívott előadója dr. Pintér Sándor belügyminiszter volt.

A Művészetek Háza színpadára érkező vendégek, –a résztvevők nagy tapssal köszöntötték– a vendéglátó dr. Seszták Miklós vezetésével érkeztek a színpadra. Pintér Sándor belügyminiszter, Lipők Sándor országgyűlési képviselő és a város polgármestere Leleszi Tibor foglalt helyett az előadói asztalnál. A rövid köszöntőt követően, Pintér Sándor belügyminiszter, a zsúfolásig megtelt színházteremben először a Belügyminisztérium 2010 óta végzett munkáját értékelte.

Többek között elmondta, hogy minisztériuma, az elmúlt négy évben mindent megtett a közrend és közbiztonság javítására. A minisztérium, s az irányítása alá tartozó szervezetek megújítására. a három csapás törvény megalkotása mellett megújult és egységesedett a katasztrófavédelem, átalakították a büntetés–végrehajtást és a vízügyi szervezetet. Javult a rendőrség eredményessége, csökkent a bűncselekmények száma, az önkormányzatok adósságát pedig teljes egészében átvállalta az állam.

A résztvevők tájékoztatást kaptak az eddigi rezsicsökkentésről, a húsz, valamint a tíz százalékos díjcsökkentések lakosságot érintő eredményeiről. Mint elmondta, ez a munka még nem fejeződött be, hiszen további költségcsökkentésekre számolhat a lakosság. Ennek konkrét meghatározásáról a díjak további csökkentéséről a pénteki frakcióülésen tesznek javaslatot.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!