Kisvárda hírei

2014.06.30. 08:24

Hírek a katasztrófavédelemtől- az elmúlt 24 órában történt

Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékességi területén az elmúlt 24 órában történt események összefoglalója.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékességi területén az elmúlt 24 órában történt események összefoglalója.

Mintegy két hektár területen égett a száraz fű Nyíregyháza – Nagyszállásánál vasárnap délelőtt. Az érintett területen lévő telkeken megégett négy melléképület, két szénakazal, több kerítés, gázcsonkok, és villanyórák. A lángokat a nyíregyházi hivatásos tűzoltók határolták körül majd oltották el. Az egységek munkáját a helyszínen segítette a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat. Személyi sérülés nem történt.

Levágott fű és aljnövényzet gyulladt meg vasárnap délután, majd a tűz átterjedt egy hétvégi házra is Nyíregyházán, a Rozmaring utcában. A harminc négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete teljes egészében égett. A ház lakatlanná vált, az első információk szerint senki nem sérült meg a tűzben. Az oltásra a nyíregyházi hivatásos tűzoltók érkeztek.

Több szabadtéri tűz is volt vasárnap Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Sényőn, a Rákóczi utca egyik lakatlan ingatlanán, kétszáz négyzetméteren száraz fű, avar égett a déli órákban. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók oltották el a kigyulladt aljnövényzetet. Szintén, délután Nyírtelek külterületén fasor aljnövényzete égett egy kilométer hosszan. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók érkeztek az esethez. Érpatakon, a Vörösmarty utcában lakóházak között hulladék, gaz, avar égett. Lakóházat veszélyeztetett, személyi sérülés nem történt, az újfehértói önkormányzati tűzoltók oltották el a tüzet. A 4-es számú főút mellett vasárnap délután, a Fényeslitke-Döge elágazások között száz négyzetméteren gyulladt ki az aljnövényzet. A kisvárdai hivatásos tűzoltók érkeztek az esethez. Vasárnap délután, Pócspetrin, a Kállósemjén felé vezető úton, kétszáz négyzetméteren kellett égő avart oltaniuk a nyírbátori hivatásos tűzoltóknak. Mándok és Eperjeske között százötven négyzetméteren fasor aljnövényzete égett. A záhonyi önkormányzati tűzoltók vonultak az esethez. Mintegy száz négyzetméteren égett az erdő aljnövényzete vasárnap délután Balkány közelében. A tüzet a szakolyi önkormányzati tűzoltók és a helyi önkéntesek fojtották el. Nyíregyházán, vasárnap délután a Debreceni úton, száz négyzetméteren avar égett. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak az esethez. Az esti órákban Mándok és Eperjeske között újabb száz négyzetméteren száraz fű gyulladt ki, a záhonyi tűzoltók oltották el.

Ló szállító utánfutóval közlekedő kisteherautó hajtott árokba Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Nyírbátort Kállósemjénnel összekötő úton vasárnap reggel. A balesetben sem a sofőr, sem az állatok nem sérültek meg. A nyírbátori tűzoltók drótkötél segítségével vontatták ki a járműszerelvényt, benne az öt lóval.

Vasárnap, nem sokkal dél után Hodászon, a 471. számú úton fa úttestre dőlt, forgalmi akadályt képzett. A mátészalkai tűzoltók számolták fel az útakadályt.

Nyíregyházán, a Nagyvárad és az Orosi utak kereszteződésében két személygépkocsi karambolozott vasárnap délután. A balesetben négy fő sérült, köztük három gyermek, akiket a mentők elszállítottak. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a gépkocsikat áramtalanították és a helyszínt biztosították.

Vasárnap este Nyírteleknél, a 36-os számú főút 26-os kilométerszelvényénél két személygépkocsi ütközött. Személyi sérülés nem történt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és biztosították a helyszínt.

Szintén este, Nyíregyházán a 403-as számú főút körforgalmánál személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött. A balesetben egy fő könnyű, egy pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A műszaki mentéshez a nyíregyházi hivatásos tűzoltók érkeztek.

Ezek is érdekelhetik