Kisvárda hírei

2014.09.17. 19:23

A Megoldás és a Gesztus Közhasznú Egyesületek nyárbúcsúztatója Kisvárdán

Kisvárda – A nyárbúcsúztató célja, hogy a fogyatékkal élők és az időskorúak hétköznapjait színesebbé tegye.

Kisvárda – A nyárbúcsúztató célja, hogy a fogyatékkal élők és az időskorúak hétköznapjait színesebbé tegye.

Pénteken szeptember 12–én még az időjárás is nyáriasra fordult. Kisvárdán, a várudvaron, a Várszínpadon és a nézőtéren több mint ötszáz résztvevővel rendezte meg, alakulásának 10. évfordulóját, s egyúttal a 10. nyárzáróját a Megoldás Közhasznú Egyesület.

Kisvárdán, Vásárosnaményban és Záhony térségében működő, szociális szolgáltatást mintegy ezer fő részére nyújtó, Megoldás és a Gesztus Közhasznú Egyesület és társszerveinek közös rendezésében, mintegy húsz különböző műsorszám szórakoztatta a közönséget. A fellépők önmagukat adták. A sikerélmény látszott az arcokon, hogy ők is részesei lehettek a 10. Nyárzáró rendezvényünknek – mondta Maximovits Györgyné–Ibolya, az Egyesület elnöke.

Maximovits Györgyné nyárzáró rendezvény megnyitóját követően, Leleszi Tibor Kisvárda és Maximovits György Pap község polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Maximovits György szólt a tíz évvel ezelőtti alakulástól, a napjainkig terjedő időszakig. Tíz év munkájában a jelenlegi ezer fő ellátását hatvan munkatárs végzi, szervesen együttműködve közel húsz különböző civilszervezettel.

Változatos színes műsorszámok

A két műsorvezető, Friderikusz Erika és Rajzinger Csaba Nagyvőfély pedig elindította a közel négy órás kulturális programot. A munkatársak mellett felléptek, a gondozottak, egyéni előadók, a papi Napraforgó Nyugdíjas Klub tánccsoportja, a Dögei Nők Egyesülete, a kisvárdai Életet az Éveknek Nyugdíjas Klub, az eperjeskei Szebb Jövőért Nyugdíjas Klub tagjai. A Csakazértis Színkör Vásárosnaményból, a Kisvárdai Kistérségi Szociális Szolgálat Fogyatékos Személyek Nappali Ellátásának Napsugár Színjátszó Csoportja, a Gesztus záhonyi dolgozóinak és a Reiki Klub közös zenés produkciója, valamint az intézmény dolgozóinak és az ellátottaik tánccsoportja és még sokan mások. A mintegy húsz műsorszám közben volt a több mint ötven tombola tárgy sorsolása. Az ajándékok, a szponzorok és magánszemélyek részéről felajánlott meglepetések sokasága. E közben a zenét Bátyi György zenész biztosította. A tombolasorsolás és a közösen elfogyasztott ebédet követően a rendezvény második része a szociális szolgáltatást végzők közös énekeként a Megoldás Himnuszának eléneklésével kezdődött.

Kirakodóvásár és finom étkek

De volt itt kirakodóvásár, ingyenes vérnyomásmérés, valamint a finom étkek incsiklandozó illata kínált kulináris élvezeteket. Három üstben főtt a helyszínen a babgulyás, de várta a résztvevőket kétezer töltött káposzta. De válogattak a süteményt kedvelők a háromszáz, meggyes és túrós rétesekből is. Közel ötszáz fő ellátását tudták biztosítani ezen a pénteken, Kisvárdán a Megoldás és a Gesztus Közhasznú Egyesület Nyárzáró rendezvényén. A kulturális gála a résztvevők össztáncával zárult. Minden fellépő emléklapot kapott műsorszámának előadásáért. A Várszínpad is kicsinek bizonyult, hiszen a jó hangulatot bizonyította, hogy a színpad előtt is ropták a táncot a résztvevők.

Szeretett kell

–A már hagyománnyá váló rendezvényeink mellett, mint a nyárzáró, rendszeres, az egyesületi nap, a jótékonysági bál, a Mikulás szolgálat, a karácsonyi ünnepségek, a kirándulások. De a Fogyatékos Személyek Nappali Ellátás ellátottjai által készített termékek bemutatásával, különböző rendezvényeken való értékesítésével is próbálunk magunkat megmutatni. Az ellátottaknak, munkatársainknak, nap mint nap fel kell venni a harcot a mozgással, a beszéddel, de meg kell harcolnunk az ismeretlen környezettel is. Ezt nem lehet csak feltétel nélküli szeretettel végezni. Hiszen „A szeretett azokat a könnyeket is meglátja, amelyeket nem sírtak el, és azokat a kéréseket is meghallja, melyeket nem mertek kimondani.” – mondta az Maximovits Györgyné–Ibolya, az Egyesület elnöke.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!