Kisvárda hírei

2014.10.13. 13:36

Szalagtűzés volt a Besiben

Kisvárda - A kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium hagyományaihoz híven a maturálóknak idén is már október elején feltűzték ünnepélyesen a szalagot.

Kisvárda - A kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium hagyományaihoz híven a maturálóknak idén is már október elején feltűzték ünnepélyesen a szalagot.

A szombaton tartott ünnepségen a Várszínház és Művészetek Háza falai között rendezett ünnepi ceremónián elsőként egy végzős diák, jelesül Szumutku Fanni 12.d osztályos tanuló szavalt, majd Tari Istvánné, a 13. b osztály osztályfőnöke köszöntötte a végzős diákokat, szüleiket, tanáraikat és nem utolsósorban a vendégeket. Az üdvözlő szavakat muzsikával átszőtt líra követte. József Attila magvas gondolatait szintúgy egy végzős osztályfőnök, Sztojka Viktória (12.g) tolmácsolta gitárral kezében. Bíró Gábor igazgatónak a végzős diákok nevében Kertész Alexandra (13.a) és Rétfalvi Tamás (12.d) fejezték ki az egész tantestületnek szóló köszönetüket.

A szalagtűzés méltóságteljes pillanatai után ugyancsak az eleganciáé és a kecsességé volt a főszerep, ugyanis a végzős évfolyam tradicionális nyitótáncát láthatta a szépszámú publikum. (A keringőt Barkaszi Zsuzsanna tanította be a diákoknak.) A tánc közben a kulisszák mögött már izgatottan várakoztak a diáktársak, hiszen a végzős osztály már hetek, sőt hónapok óta készült a számukra oly különleges eseményre, amelynek keretében a nézők elé tárhatták kreativitásukat, humorérzéküket és természetesen művészi érzékenységüket is. Vidám táncos, zenés, filmes összeállításukba ízlésesen „becsomagolták” az elmúlt években közösen át- és megélt élményeiket és tapasztalataikat. A most végzősök 2010-ben, egy évvel később lettek a patinás középiskola tanulói. (Amint az sokak előtt ismert: 2011-ben volt az iskola 100 esztendős.)

A végzős évfolyam hét osztályában összesen 216 érettségiző viselheti szombattól büszkén a szalagot. Az osztályok műsora után az iskola tornatermébe helyeződött át az események fősodra: ugyancsak az intézményi hagyományokhoz illeszkedve itt rendezték meg idén is a szalagavatós táncmulatságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!