Kisvárda hírei

2014.11.02. 19:10

A Magyar Tudomány Ünnepe Kisvárdán

Kisvárda – November 5–én /szerdán/ 16 órától lesz Kisvárdán a Bessenyei György Gimnázium Dísztermében és laboratóriumában a Magyar Tudomány Ünnepe címmel megrendezésre kerülő tudományos ülés.

Kisvárda – November 5–én /szerdán/ 16 órától lesz Kisvárdán a Bessenyei György Gimnázium Dísztermében és laboratóriumában a Magyar Tudomány Ünnepe címmel megrendezésre kerülő tudományos ülés.

A Gimnázium igazgatója Bíró Gábor köszönti a Díszteremben megjelenteket, majd Gózon Ákos főszerkesztő, az Élet és Tudomány az ismeretterjesztés szolgálatában címmel mutatja be a népszerű folyóiratot. A Dísztermi programot követően az ülés résztvevői a Béres József Laboratóriumban megtekinthetik a „Tarka párák” – szivárványos kísérletek kicsiknek és nagyoknak kémiai bemutatót Tóth Gál Zsuzsanna Napsugár és Tóth Szilvia középiskolai tanárok bemutatóját. A biológiai kísérletek során pedig Dr. Jámbrik Katalin és Dr. Koncz Gábor középiskolai tanárok „Élettani vizsgálatok” címmel tartandó kísérleteit.

A márciusban átadott laboratóriumában 12 általános iskola kapott lehetőséget a természettudományok iránt érdeklődő diákjainak képzésére. Minden iskola tíz biológia– és kémia–, valamint öt fizika– és földrajzórán vehet részt tanulóival – tudtuk meg dr. Koncz Gábor, biológia–környezettan tanártól.

A Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete, a Várday István Városi Könyvtár és a Bessenyei György Gimnázium és Kollégium által szervezett tudományos ülést támogatják, a Béres Alapítvány, Anarcs, Berkesz, Döge, Kisvárda, Pátroha, Rétközberencs, Szabolcsveresmart, Tuzsér Önkormányzatai, illetve a Várday István Városi Könyvtár Kisvárda.

Természettudományos szemlélet

– A Dr. Béres József nevét viselő laboratóriumban megtartott órák célja, a korszerű és magas szintű természettudományos szemléltetés. A modern technológiával felszerelt, korszerű pedagógiai szemléltetés igényeinek megfelelő, fizikai, kémiai, biológiai és földrajzi szaktárgyak oktatását segíti – mondta a márciusi átadáskor – Hoffman Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár. A gimnázium diákjai mellett 12 általános iskola, hetedik és nyolcadikos tanulócsoportjai, évi harminc órában vehetnek részt tanáraikkal, s végezhetnek kísérleteket, a Dr. Béres József nevét viselő korszerű laboratóriumban.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!