Kisvárda hírei

2014.11.27. 17:14

Kótics Ferenc grafikái a Várday István Városi Könyvtárban Kisvárdán

Kisvárda – Szivák Gábor a Könyvtár igazgatója nyitja meg november 28–án 18 órakor Kótics Ferenc grafikus – Motiváció – Honfoglaló Magyarok – című kiállítását a Városi Könyvtárban.

Kisvárda – Szivák Gábor a Könyvtár igazgatója nyitja meg november 28–án 18 órakor Kótics Ferenc grafikus – Motiváció – Honfoglaló Magyarok – című kiállítását a Városi Könyvtárban. A megnyitó követően Dr. Kriveczky Béla főiskolai docens szól a művész alkotásairól. A megnyitón verset mond Lengyel Tímea, közreműködik a Weiner Leó Alapfokú Művészeti iskola.

A ló és lovasa

–Számomra – mondja Kótics Ferenc grafikus–, mint egykor a legszebb, legtökéletesebb természeti, Isteni alkotások –az ember és ló– nem anatómiai és konkrét honfoglalás kori történelmi események bemutatása volt a cél, hanem inspiráló ősi motívumaink hullámzó, lírai összefonódása, egybekötése a ló és lovasa között.

A kiállításon mintegy harminc kép lesz látható. Az alkotásokon, rovásírásos betétek és a tartalomhoz illő, turáni–magyar ornamentikák, szimbólumok is megtalálhatók.

A kiállítás december 12–ig lesz látható Kisvárdán a Várday István Városi Könyvtár galériájában.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!