Kisvárda hírei

2014.12.20. 15:41

Hangulatos kavalkád a Sétáló utcában Kisvárdán

Kisvárda – Az adventi várakozás jegyében Kisvárda Önkormányzata, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza december 3. és 22. között rendezi meg immár ötödik alkalommal a Karácsonyi Kavalkádot Kisvárdán.

Kisvárda – Az adventi várakozás jegyében Kisvárda Önkormányzata, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza december 3. és 22. között rendezi meg immár ötödik alkalommal a Karácsonyi Kavalkádot Kisvárdán.

Már napok óta gyönyörködhetnek Felső–Szabolcs Központjában Kisvárdán a karácsonyi díszkivilágításban a város lakói. A sétáló utcában a kellemes hangulatú zene /zömében karácsonyi zenék/ mellett a karácsonyi vásár pavilonjaiban a kézművesek alkotásai mellett, ajándéktárgyak, játékok, s más különböző áruféleségekkel, az ilyenkor szokásos étkekkel és italokkal várták és várják az érdeklődőket december 15–étől, hétfőtől. E napon, hétfőn délután négy órakor Leleszi Tibor a város polgármestere mondott ünnepi köszöntőt.

Ezzel az ünnepi nyitánnyal vette kezdetét, a Karácsonyi Kavalkád, vásár. A Városháza előtt a város iskoláinak, művészeti csoportjainak ünnepi műsora volt látható az elmúlt napokban. Az utolsó ünnepi műsor 22–én, hétfőn lesz délután négy órától. A rendezvények alatt, a műsorokat követően, s közben is forró teával, pogácsával, szaloncukorral kedveskednek az ünnepi készülődés eseményein résztvevő érdeklődőknek a Város Önkormányzata.

A karácsonyi program elmaradhatatlan eseménye a „mindenki karácsonyfája” és a betlehemi jászol a konferencia központ előtt.

A már hagyománnyá vált városi adventi koszorú gyertyáit a négy adventi vasárnapon az egyházak képviselői és a város vezetői ünnepélyes keretek között gyújtották meg 16.30–kor. A negyedik adventi gyertyagyújtás után 21–n vasárnap kántáló körmenet s annak végén a görög katolikus templom előtti betlehemi misztériumjáték lesz. A Görög Katolikus Karitász forró italokkal és bejglivel kínálja majd az összegyűlteket.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!