Kisvárda hírei

2015.01.20. 11:52

A Magyar Kultúra Lovagjává ütötték

Döge - A Magyar Kultúra Napján Budapesten rendezett ünnepi gálán vehette át a Magyar Kultúra Lovagja kitüntetést Agárdy Sándor, a dögei Ölbey Irén Általános Iskola intézményvezetője.

Döge - A Magyar Kultúra Napján Budapesten rendezett ünnepi gálán vehette át a Magyar Kultúra Lovagja kitüntetést Agárdy Sándor, a dögei Ölbey Irén Általános Iskola intézményvezetője. A lovaggá ütési ceremóniára a családtagokon kívül elkísérték az igazgatót Döge vezetői is. Sokat nyomott a latba a környezeti nevelésben, a falusi kultúra ápolásában, a honismereti mozgalomban végzett több évtizedes tevékenysége. Tizenegy szakkönyvet írt, félezer ismeretterjesztő írása, félszáz szakmódszertani dolgozata jelent meg. Vadásztermet, kastélygalériát,készített. Az erdei iskolai mozgalom egyik elindítója. Dögében az országban is egyedülálló helytörténeti gyűjtemény, és iskolai füvészkert, gyógy- és fűszernövénykert, tanösvény kialakítása mellett jelenleg a falu földrajzi neveinek feltárását végzi. A Falvak Kultúrája Alapítvány döntése alapján Nick Ferenc alapító lovag és a kuratórium elnöke adta át pedagógiai életművéért a megtisztelő címet Agárdy Sándornak.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!