Kisvárda hírei

2015.01.23. 12:21

Kisvárdán is áthaladt az „erőltetett menet”

Kisvárda - A demecseri székhelyű Szent László Honvédsuli Egyesület a 72 évvel ezelőtti, 1943. január 12-én kezdődött tragikus küzdelemre emlékezve, három napos, 75 km-es erőltetett menettel tisztelgett a II. Magyar Hadsereg hősei előtt.

Kisvárda - A demecseri székhelyű Szent László Honvédsuli Egyesület a 72 évvel ezelőtti, 1943. január 12-én kezdődött tragikus küzdelemre emlékezve, három napos, 75 km-es erőltetett menettel tisztelgett a II. Magyar Hadsereg hősei előtt. A második napon, január 17-én szombaton délelőtt az emlékező menet egyik állomása Kisvárdán volt. Az emlékező menet a kisvárdai sétáló utcából a régi temetőig vonult, ahol a városi emlékműnél elhelyezték a tisztelet koszorúit történelmünk egyik legnagyobb véráldozattal járó ütközetében, a Don-kanyarnál elesettek, elhurcoltak emlékére. Kisvárda Város Önkormányzatának nevében Bodrog László és Major Tamás önkormányzati képviselők koszorúztak.

- Durucz Gabriella -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!