Magyarország

2008.03.15. 12:13

Elfújta a szél a hatmilliós robothelikoptert Szádváron

<p>Szádvár - Elfújta a szél azt a hatmillió forint értékű robothelikoptert, amellyel pénteken légifelvételeket készítettek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szádváron.</p>

A helikopter erdős területen tűnt el, nem sikerült megtalálni - mondta el a Független HírügynökségnekPusztai Tamás, a miskolci Herman Ottó Múzeum régésze.

A robothelikoptert a miskolci múzeum és amatőr várbarátok, a Szádvári Baráti Kör tagjai egy közös tudományos munka kapcsán használták. A múzeum szakmai segítségével a Szádvár romjairól készítettek légi felvételeket. A vár állagmegóvásához, pályázatok benyújtásához ugyanis építészeti tervek készülnek a fentről készített fotók alapján. A várbarátok egyesületének tagja, egyben a szerkezet tulajdonosa, László János a Független Hírügynökségnek elmondta, a pénteki fotózáson egy óriási széllökés hirtelen felkapta és odébbsodorta a gépet, amellyel később sem sikerült kapcsolatot teremtenie a földi irányítóegységnek.

A kb. 60 centiméter átmérőjű helikopternekTornanádaska környékén, erdős területen veszett nyoma, benne a több mint száz felvétellel. A gépet pénteken késő estig a rendőrség és a helyiek segítségével keresték, hiába. A régészek attól tartanak, a helikopterből kiszedett értékes fémalkatrészeket a megtalálója néhány száz forintért értékesítheti.

 

Kapcsolódó anyagok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!