Magyarország

2008.03.01. 14:45

Orbán Viktor az Észak-Magyarországnál

<p>Miskolc - Látom meglesz az ebéd! - mondta Orbán Viktor az Észak-Magyarország székháza előtt annak miskolci honpolgárnak, aki jól megtömött szatyorral a kezében odaköszönt a mikrobuszból délelőtt tízkor kiszálló Fidesz elnöknek.&#160;<DIA alt="Orbán Viktor az Északban 2008.03.01." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Orb_n_Viktor_az__szakban_2008_03_01_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Orbán Viktor az Északban 2008.03.01." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/OrbanViktor.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Orbán Viktor az Észak-Magyarország szerkesztőségének vendége volt szombaton. Az ÉM-nél hagyomány, hogy minden rangos vendéget, aki ellátogat a városba meginvitálja egy szerkesztőségi beszélgetésre a lap vezető munkatársaival. Vendégünk volt már a rendszerveltás óta több miniszterelnök, számtalan miniszter és pártelnök, nagykövet, debreceni laptársunknál a volt köztársasági elnök, Mádl Ferenc is.

Visszatérve Orbán Viktorhoz: az elnök a szokott lendületével vágott neki a székházunk lépcsősorainak, megjegyezve hogy szépen kitatarozódott a szerkesztőség, mert legutóbb amikor itt járt (úgy két éve) még messze nem voltak ilyenek a munkafeltételek. Megkérdezte felfelé haladva, hogy ilyenkor nem készül újság?
Elmondtuk, hogy de készül - déltől a Vasárnapi Észak. Azt már a könyvtárszobában leülve jegyezte meg, hogy meglepi milyen sikeres ez a vasárnapi lap, amelyet az Inform Média kooperációban készít a többi megyei lapkiadóval.

Az interjút és a beszélgetést követően Miskolc elhíresedett jelképét, egy zöld békafigurát adtunk át Orbán Viktornak "Szeretem Miskolcot" mozgalom feliratával. A pártelnökkel megvitattuk, hogy Miskolc vállalja a békát, mindenestül, bár igaz a mondásban a békára sűrűn utalunk, ha egy rossz helyzetet akarunk jellemezni,de a béka ugrani is képes, és ebben abszolút rekorder.
A pártelnök érdeklődött a miskolci kocsonya-legenda és a fesztivál iránt, megjegyezve hogy nagy kocsonyakedvelő. Kérdezte szerintünk mit kell inni a kocsonyához? Kocsonya sokféle van, több mint hinnénk - mondtuk -, de küldünk számára egy részletes gasztronómiai utmutatót e tárgykörben.

Most ezen a szombaton sem kocsonya, sem más nem került a könyvtárszoba asztalára: mindössze szénsavmentes ásványvíz, Orbán Viktor kérésének megfelelően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!