Magyarország

2008.04.12. 22:01

Felfüggesztették az elsodort nő keresését

<p>Tolcsva - Vasárnap reggel folytatják a pénteken este szerencsétlenül járt majd ötven esztendős asszony kutatását a Tolcsva patakban - erről Vojnár László, Tolcsva polgármestere tájékoztatta portálunkat szombaton este.&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Tolcsván folytatják a keresést 2007.04.12."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tolcsv_n_folytatj_k_a_keres_st_2007_04_12_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Tolcsván folytatják a keresést 2007.04.12." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A polgárőrök, rendőrök, civilek és a hozzátartozók járták végig a Tolcsva-patak két partját több kilométer hosszan péntek estétől szombat estig. Egyelőre nem jártak eredménnyel.

Az egyébként békésen csörgedező patakocskának még mindig nagy a sodrása, és a megszokottnál több a vízhozama. Pedig, mint a Tolcsván élők mondták, pénteken nem esett egy miliméternyi csapadék sem a faluban. A hegyekből, Erdőhorváti irányából zúdult le egyik pillanatról a másikra az őrült folyam. Ez lett veszte az asszonynak is, aki a szemtanúk szerint valamilyen a víz sodorta fát akart kiszedni a patakból. Az a férfi, aki látta elmerülni a habokban az asszonyt, és maga is patakba ugrott, elmondta, hogy este hat óra körül még húsz centiméteres lehetett a patakban lévő víz mélysége, ami egy negyed óra múlva majd négy méter mély folyamként robogott át Tolcsván.

Vojnár Lászlópolgármester elmondta, hogy vasárnap térnek vissza Spider Miskolci Speciális Mentők, és a KARISZ más régióból érkező csoportjai, hogy búvárok bevonásával vizsgálják át a patakmedred. Vasárnapra talán apad annyit a víz, hogy a keresésben résztvevők veszélyeztetése nélkül folytatni lehet a kutatást a patak vizében, a mederben. Vannak azonban olyan találgatások, hogy a holttestet már a Bodrog folyóba is elvihette a víz…

Kapcsolódó cikkek:

  • Tolcsván folytatják a keresést  Tolcsván folytatják a keresést 2007.04.12.
  • Elsodorta a víz a tolcsvai nőt
  • Felhőszakadás söpört át a Hegyközön
  • Miskolcot sorozta meg a borsó nagyságú jég  
  • Megtalálták a Bodrogba ugrott fiú holttestét  Spiederek keresik a Patakon Bodrogba fulladt fiút 2008.03.06.
  • Nagy erőkkel fésülték át a Bodrogot a speciális mentők  Nagy erőkkel fésülték át a Bodrogot a speciális mentők 2008.03.22.
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!