Magyarország

2010.07.21. 17:58

180 milliós hűtlen kezeléssel gyanúsítják a Főtáv vezérigazgatóját - Nol.hu

<p>Szerdán kora délután hallgatják ki a rendőrség Teve utcai központjában gyanúsítotként Kovács Lajos Főtáv-vezérigazgatót.</p>

17:14: Őrizetbe vette a rendőrség Kovács Lajost, a Főtáv vezérigazgatóját, akit szerdán délután hallgattak ki különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt. Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökség információit megerősítve elmondta: a vezérigazgató nem tett vallomást, és a gyanúsítás ellen is panasszal élt. A BRFK kezdeményezi, hogy a bíróság helyezze előzetes letartóztatásba a férfit - tette hozzá a szóvivő.

Mint ismert, Kovács Lajost, a Főtáv vezérigazgatóját egy csepeli lakópark távfűtési hálózatba való bekötése miatt hallgatták ki szerdán délután. Az ügy másik gyanúsítottja a kivitelezés vezetője, akit már kedden kihallgattak a nyomozók.

16:35: Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják Kovács Lajost, a Főtáv vezérigazgatóját egy csepeli lakópark távfűtési hálózatba való bekötése miatt. Az ügy másik gyanúsítottja az kivitelezés vezetője, akit kedden hallgattak ki gyanúsítottként.

Előnytelen szerződést kötött

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda délutáni közleménye szerint a rendőrség május 26-án rendelt el nyomozást az ügyben, miután egy magánszemély feljelentést tett egy csepeli lakópark fűtési-hűtési rendszerének kiépítése miatt. A feljelentés szerint a vezérigazgató megszegte vagyonkezelési kötelességét, amikor a Főtáv számára előnytelen szerződést kötött.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon szerdán délelőtt kezdődött a Főtáv vezérigazgatójának kihallgatása, amely jelenleg is tart: a gyanú szerint a vezérigazgató több mint 180 millió forintos kárt okozott az általa irányított cégnek.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki kedden azt a férfit is, aki a csepeli lakópark építésekor a beruházás vezetője volt, őt azzal gyanúsítják, hogy részt vett az előnytelen szerződés megkötésében. A férfi vallomást tett, de a gyanúsítással szemben panaszt tett, szabadlábon védekezhet.

Tájékoztatják a közvéleményt

A Főtáv szerdai közleményében úgy tájékoztatott, hogy jelenleg még a cég vezetése számára sem világos, a vezérigazgatót milyen ügy kapcsán, és milyen minőségben hívta be a rendőrség. A vállalatnál a vezérigazgató akadályoztatása miatt a két vezérigazgató-helyettes biztosítja a társaság zavartalan működését. A Főtáv azt ígérte, amint további információ áll a rendelkezésükre, tájékoztatják a közvéleményt.

14:34: A nol.hu internetes hírportál információ szerint 180 millió forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják, egy csepeli lakópark távfűtési hálózatba való bekötése kapcsán. A lap információi szerint Kovács Lajost várhatóan őrizetbe veszik. A Főtáv közben arról tájékoztatott, hogy nem tudják, miért és milyen minőségben hívta be a rendőrség a vezérigazgatót.

Korábban a HírTV Célpont című műsora foglakozott a gázfűtésesre tervezett lakóparkkal, ahová a kivitelező csúszása miatt mégis a Főtáv kötötte be a fűtést. A gyanú szerint ez az ügylet hátrányos volt a Főtávnak.

A Főtáv szerdai közleményében úgy tájékoztatott, hogy a társaság vezetése számára sem világos, hogy miért, és milyen minőségben hívta be a rendőrség a vezérigazgatót. Az ügyben későbbre ígrétek tájékoztatást a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményük szerint egyébként a vezérigazgató akadályoztatása esetén a két vezérigazgató-helyettes biztosítja a társaság zavartalan működését.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!