Magyarország

2010.07.23. 16:47

Újabb segítség az árvízkárosultaknak

<p>A kormány újabb segítséget nyújt az árvíz sújtotta Borsodnak, különös tekintettel Felsőzsolcára - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő pénteken.</p>

Pintér Sándor belügyminiszter és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter együttes utasítást adott ki az állami szervek együttműködésére annak érdekében, hogy minél szervezettebben és hatékonyabban folytassák a helyreállítással járó feladatokat. A miniszterek utasítása szerint a hivatal vezetőjének az adományok nyilvántartását és felhasználását is folyamatosan ellenőriznie kell, és a lakosság tájékoztatásában is közre kell működnie.

A kormányszóvivő elmondása szerint a hivatal vezetőjének feladata lesz az is, hogy az építésügyi hatósági ügyeket soron kívül intézze, különös tekintettel a megsemmisült vagy helyreállíthatatlanul károsodott ingatlanokra.

A kormány emellett pályázatot nyújtott be pénteken az Európai Szolidaritási Alaphoz az árvízi károk helyreállítása érdekében, 6 milliárd forintos támogatást kérve. A kormányszóvivő szerint az év végéig elbírálják majd a pályázatot.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!