Magyarország

2010.07.20. 17:13

LMP: Ígéret volt, átláthatóság nincs

<p>A Lehet Más a Politika (LMP) szerint a Fidesz-KDNP frakciószövetség hiába ígérte meg a kampány során a törvényhozás és az államigazgatás teljes átláthatóságát, eddig ebből semmit sem teljesítettek.</p>

Az LMP az államigazgatás, a vagyontörvény, a földalapról szóló törvény, a gazdasági-pénzügyi törvénycsomag és a közbeszerzésekre vonatkozó szabályozás módosításakor is több javaslatot terjesztett elő az átláthatóságra, a civil és társadalmi kontrollra vonatkozóan, de a Fidesz-KDNP, sőt bizonyos esetekben hozzájuk csatlakozva az MSZP is leszavazta ezeket a kezdeményezéseket - mondta a frakcióvezető. Úgy fogalmazott: Orbán Viktor harcot hirdetett a "vörös offshore lovagok" ellen, ugyanakkor úgy látszik, "teret enged a narancs offshore lovagoknak".

Jávor Benedek, az LMP főpolgármester-jelöltje a tájékoztatón elmondta: számos sikertörténet mutatja a fővárosban is, hogy a civil összefogás és a társadalmi kontroll milyen gyanús ügyleteket hiúsított már meg. Példaként említette a Belső-Erzsébetváros ügyét, a parkolási törvény módosítását, de Budapesten kívüli példaként hozta fel a pátyi és a sukorói ügyet is. Hozzátette: az LMP az önkormányzati választásokkal kapcsolatban is fontosnak tartja az átláthatóságot és a civil ellenőrzés lehetőségét.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!