Magyarország

2010.09.17. 14:44

A Köztársasági Őrezred vigyáz a Dalai Lámára

<p>A Köztársasági Őrezred vigyáz Magyarországon a hazánkba látogató Dalai Lámára. A biztosítás részleteiről azonban nem adhattak tájékoztatást. A XIV. Dalai Láma, az idén 75 éves Tendzin Gyaco hétfőig marad Magyarországon ezalatt tanításokat tart, átveszi Budapest díszpolgári címét és beszédet mond az Országházban is.</p>

A Köztársasági Őrezred a vallási vezető védelme kapcsán a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a Láma programjának biztosítási rendszerét - mint minden más alkalommal - a jogszabályoknak megfelelően, és az aktuális kockázatértékelést követően alakították ki úgy, hogy az rugalmas, az események függvényében változtatható legyen.

Szempont volt az is, hogy a Láma részvételével zajló programokra kilátogató emberek mindennapi életét a legkevésbé korlátozza.

A Dalai Láma szálláshelyét és programhelyszíneit magyarországi magánprogramja idején mindvégig - térítés ellenében, a szervezők felkérése alapján - biztosítja a Köztársasági Őrezred.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!