Magyarország

2010.10.04. 12:34

Az MSZP mandátumáról lemondásra kéri Szili Katalint

<p>Az MSZP Baranya megyei szervezete tudomásul veszi Szili Katalin döntését, hogy a továbbiakban nem az MSZP színeiben kívánja folytatni politikai pályafutását, de arra kérik őt, hogy mondjon le országgyűlési képviselői mandátumáról - tudatta hétfőn közleményben a szervezet.</p>

Az elmúlt húsz esztendőben sok közös sikerben és balsikerben volt részünk - áll a baranyai MSZP-szervezet közleményében. Szili Katalin döntését tudomásul veszik, annak ellenére, hogy sikereiben az MSZP-nek döntő szerepe volt. Ugyanakkor úgy vélik, útjaik addig nem válhatnak el egészen, ameddig Szili nem dönt úgy, hogy megválik az MSZP jóvoltából tavasszal megszerzett parlamenti helyéről, hiszen azt közvetetten kapta a választóktól, miután egyéni körzetében nem kapott mandátumot.

Az MSZP Baranya megyei szervezete ezért arra kéri Szili Katalint, mondjon le a tavaszi országgyűlési választáson a megyei területi listán szerzett képviselői mandátumáról, hogy helyét az MSZP-t képviselő új jelölt foglalhassa el.

Szili Katalin hétfőn jelentette be, hogy kilép az MSZP-ből, miután a korábban általa alapított Szövetség a Jövőért Mozgalom vasárnap létrehozta a Szociális Unió nevű pártot, amelynek elnökévé Szilit választották.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!