Magyarország

2010.10.04. 16:14

Beéry Iván: Raffael bevallotta tettét

<p>"Megszúrtam a magas, csíkos pólóst"- Beéry Iván tanú szerint ezt mondta Raffael Sándor elsőrendű vádlott február 8-án, akivel telefonon beszélt hajnalban. Beéry a bíróságon emellett azt vallotta, hogy a gyilkosság utáni héten megfenyegették, hogy megölik, ha elmondja, amit tud.</p>

Beéry Iván kihallgatásával folytatódott a Cozma-per tárgyalása Veszprémben hétfőn délután. Beéry Iván elmondta: Ő is Sztojka Iván felkiáltására ment ki a szórakozóhely elé, ahol azt hallotta, hogy Pál Gábor azt kérdezi Raffaeltől, hogy "miért kellett megszúrni? "

"Csoki megőrült"

Beéry Iván elmondta: a történtek után hajnalban az autóban ülve beszélt Raffael Sándorral, amikor megkérdezte, hogy mi történt, miért fut mindenki? Amire Raffael azt válaszolta: "mert megszúrtam a magas csíkos pólóst. " Azt mondta: később kiderült számára, hogy Raffael azért szúrt, mert korábban fejbe vágták egy üveggel. Beéry szerint Sztojka egyfolytában azt mondogatta hogy " nem tudta megállítani Csokit, aki megőrült. "

Beéry Iván elmondta: a tragédia utáni csütörtökön találkozott Rafael Jánossal, az enyingi házigazdával egy benzinkúton, aki halálosan megfenyegette. Azt mondta, ha beszél a történtekről " elvágják a nyakát".

A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a gyilkosság tisztázására. Heten állnak bíróság elé, akik ellen emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolás a vád.

A vád szerint 2009. február 8-án a halálos szívszúrást Marian Cozma Raffael Sándortól kapta, a Cozma segítségére siető Ivan Pesicet Németh Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!