Magyarország

2010.10.26. 17:50

Lehullott és el is olvadt az első hó

<p>Lehullott és rövid idő alatt el is olvadt az első hó az idei szezonban hétfőn, Magyarországon, a magasabban fekvő területeken. Délelőtt Kékestetőn, illetve a Börzsöny 700 méter feletti területein havazott.</p>

A meteorológiai előrejelzések szerint azonban a következő napokban nem várható már újabb havazás, de egyéb csapadék sem valószínű.

Délelőtt egy hullámzó frontálzóna és a beáramló hideg levegő hatására a Börzsöny magasabb részein, és a Kékesen mínusz 0,8 fokig hűlt le a levegő, ez kedvezett a hó megjelenésének. Az alacsony hőmérsékletű időszak azonban rövid ideig tartott, így a lehullott téli csapadék el is olvadt. A hegyekben késő délután 1,8 fokig emelkedett a hőmérséklet - mondta a Független Hírügynökségnek Fehér Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A következő 5-6 napban csendes, anticiklon által meghatározott időjárás várható, kevés lesz a felhő, így sem további havazás, sem egyéb csapadék nem valószínű. Reggelenként azonban köd képződik majd az előrejelzések szerint és a hétvégétől egyes helyeken a köd hosszabb ideig meg is maradhat, igazi őszi időre lehet számítani - mondta a meteorológus.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!