Magyarország

2010.10.04. 13:09

Meghallgatta Beéry Csabát és Katona Eugént a bíróság a Cozma-perben

<p>Beéry Csaba és Katona Eugén tanúk meghallhatásával folytatódott a Cozma-per tárgyalása hétfőn délelőtt a Veszprém Megyei Bíróságon. A két férfi az enyingi társasággal szórakozott február hetedikén.</p>

Elsőként Beéry Csabát hallgatta meg a bíróság. Ő azt mondta: az enyingi születésnapi bulin merült fel, hogy Veszprémbe menjenek szórakozni, ez volt az ő javaslata is, mert ő is itt él. Amint beértek a városba, felhívta barátnőjét, és mivel a lány a Patrióta Lokálban szórakozott, ezért odamentek.

Azt mondta a koktélbárban beszélgetett ismerőseivel, amikor Sztojka Iván felfutott a lépcsőn és azt mondta: " baj van. " Erre a felkiáltásra ment ki az utcára, ahol meglátta Cozmát a földön fekve, de mivel nem gondolta, hogy nagy a baj, hazaindult. Beéry Csaba elmondta: a tömegből hallotta valakitől azt a mondatot, hogy " miért kellett megszúrni. "

29 tárgyalási napot tűztek ki

Katona Eugén a bíróságon elmondta: ő is Sztojka Iván kiáltására ment ki a szórakozóhely elé. Ő úgy hallotta Sztojka azt mondta: " Gyertek mert baj van " Amikor kiért látta, hogy Cozma a földön fekszik és véres a ruhája. Később Raffael János ismerőse javaslatára, hogy ne keveredjenek bele semmibe, elmentek a helyszínről.

A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a gyilkosság tisztázására. Heten állnak bíróság elé, akik ellen emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolás a vád.

A vád szerint 2009. február 8-án a halálos szívszúrást Marian Cozma Raffael Sándortól kapta, a Cozma segítségére siető Ivan Pesicet Németh Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!