Magyarország

2010.10.23. 15:45

OKTÓBER 23. - A jövő évi magyar elnökségről egyeztetett Buzekkel Navracsics

<p>Kétoldalú megbeszélést folytatott szombaton Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke, aki kétnapos hivatalos látogatáson van Budapesten.</p>

A megbeszélésen a soros magyar uniós elnökség legfontosabb kérdéseiről, a lengyel államigazgatási reformról és az 1997-ben bevezetett új lengyel alaptörvénnyel kapcsolatos tapasztalatokról is szó volt.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter a volt lengyel miniszterelnök hivatali idejében végrehajtott államigazgatási reformmal, valamint az 1997-ben életbe lépett új lengyel alaptörvénnyel kapcsolatos tapasztalatairól kérdezte tárgyalópartnerét. A magyar kormány ugyanezen a két területen hajt végre ugyanis fontos átalakításokat a közeljövőben - olvasható a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szombat délutáni közleményében.

Mit kell a magyar kormánynak kézben tartania?

Jerzy Buzek és Navracsics Tibor áttekintették a soron következő, magyar EU-elnökség legfontosabb kérdéseit és azokat az uniós folyamatokat, amelyeket a következő fél évben a magyar kormánynak kell kézben tartania.

Az Európai Parlament elnöke megerősítette, hogy a magyar elnökség idején legalább kétszer Magyarországra látogat majd. A látogatások célja, hogy erősítsék az együttműködést az uniós intézmények és a budapesti kormány között, illetve segítsék hangsúlyozni a kelet-közép-európai régió szerepét a kontinensen. Jerzy Buzek az október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából azt mondta: az 1956-os magyar forradalom egyben európai forradalom is volt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!