Magyarország

2010.11.06. 18:55

Rendőri akció a Korda György nevét viselő pókerteremben - RTL

<p>Pókerteremre csaptak le péntek éjszaka a budapesti rendőrök. A III. kerületi kaszinót tiltott szerencsejáték szervezésének gyanúja miatt szállták meg. A szombat esti RTL Híradó információi szerint több embert is kihallgattak és bizonyítékokat is foglaltak le. Az akcióban több tucat rendőr vett részt. A pókerterem Korda György nevét viseli, de nem a művész üzemelteti.</p>

Az RTL Híradó szerint a pókerterem parkolójából senki nem mehetett ki, a nyomozók ott igazoltatták a pókerklub vendégeit. A III. kerületi termet éjszaka szállták meg a rendőrök. A bent lévőket az utcára terelték. Az akcióban legalább 40 nyomozó, valamint több tucat rendőr vett részt, és folyamatosan érkezett az erősítés is. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a kaszinóban működő pókerterem miatt kutatták át az épületet.

Információik szerint a klubból több embert is a Teve utcai rendőrszékházba vittek és kihallgattak. A nyomozók pedig bizonyítékokat foglaltak le. A pókerterem Korda György nevét viseli, de nem a táncdalénekesé. Felesége az RTL Híradónak telefonon azt mondta, hogy nem ők, hanem egy cég üzemelteti a termet, és hogy nem tudtak a razziáról, vidéki fellépésen voltak. A terem üzemeltetőjét nem érte utol az RTL Híradó.

A 2010-ben megváltoztatott szerencsejáték törvény szigorította a pókerrel kapcsolatos szabályokat. A kártyaterem működtetése szerencsejáték szervezésnek minősül, egy teremben legfeljebb 10 asztal lehet, és egy asztalnál maximum 10 ember játszhat, ráadásul azt is megszabják, hogy mekkora lehet a kezdőtét és a nevezési díj. Valószínűleg itt találtak szabálytalanságokat a nyomozók.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik