Magyarország

2010.12.15. 13:01

50 millió forinttal többet kapnak a fogyatékos szervezetek

<p>A Jobbik elfogadott módosító javaslatainak köszönhetően jövőre összesen 50 millió forinttal jut több a fogyatékos embereket támogató szervezeteknek - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Bödecs Barnabás a párt országgyűlési képviselője.</p>

A Jobbik által benyújtott és a parlamenti többség által elfogadott költségvetési módosító javaslat értelmében 5 fogyatékkal élőket segítő szervezet támogatása nőtt 10-10 millió forinttal - mondta szerdán Bödecs Barnabás. A Jobbik országgyűlési képviselője hozzátette: az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Szövetsége így jövőre 148 millió, a Fogyatékos Személyek Országos és Regionális Szervezetei pedig 73 millió forintból gazdálkodhatnak.

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, valamint a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége az eredetileg tervezett 150 helyett 160 millió forintos támogatást kapnak 2011-ben.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!