Magyarország

2010.12.15. 16:31

Előzetes vizsgálati eljárás indult Magyar György ügyvéd ellen a kamaránál

<p>A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke előzetes vizsgálati eljárást rendelt el Magyar György ügyvéd ellen Léhmann György siófoki ügyvéd bejelentése alapján.</p>

Léhmann György október végén tett bejelentést - saját megfogalmazása szerint feljelentést - Réti László kamarai elnöknél mert szerinte törvénybe ütköző és etikátlan megbízói nyilatkozatot tartalmazó, fenyegetésként értelmezhető mondat van azokban a szerződésekben, amelyeket Magyar György a vörösiszap-katasztrófa károsultjaival kötött. A szerződések kitételei azért voltak ismertek, mert az interneten is olvasható volt a szerződésminta. Ezekben az állt, hogy az ügyfél lemond a szerződés utólagos megtámadásának jogáról.

Léhmann György először október 31-én fordult a kamarához, e-mailben. Később ajánlott küldeményként is postázta a dokumentumot. December 9-i dátummal kapta kézhez a kamara fegyelmi főmegbízottjának válaszát, melyben értesítette őt arról, hogy a kamara elnöke elrendelte az előzetes fegyelmi vizsgálatot Magyar György ellen. A vizsgálatot három hónap alatt kell elvégezni, de a határidő egy alkalommal még három hónapra meghosszabbítható.

Magyar György a Független Hírügynökség kérdésére - ahogy korábban is - most is azt mondta, hogy semmilyen szabálytalanságot sem követett el, szerződései törvényesek, és áll bármilyen vizsgálat elé.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!