Magyarország

2010.12.29. 21:01

Ismét lesz Balaton-Átcsúszás

<p>Ismét lesz Balaton-Átcsúszás, várhatóan január második felében vagy február első hetében a balatonfüredi jégkarnevál nagyrendezvényeként. A szervezők szerint ugyanis a Balatonon több helyen tükörsima jég fog hamarosan kialakulni.</p>

Hamarosan olyan, sportolásra alkalmas, sok helyen tükörsima jég alakul ki a Balatonon, amelynek pár nap alatt vastagsága is megfelelő lesz, ha marad a mostani hideg. Ez pedig azt jelenti, hogy ismét megtartják a Balaton-Átcsúszást. A tervek szerint január második felében, vagy február első hetében tartják a balatonfüredi jégkarnevál nagyrendezvényeként, illetve Tihany és Szántód között. Emellett a szervezők Keszthelyre is terveznek túrát, illetve a Badacsony-Fonyód átkelést és a szigligeti öböl-átcsúszást is szeretnék megismételni.

A Balaton-Átcsúszás szervezői a vízimentőkkel közösen működtetnek egy honlapot is, a www.atcsuszas.hu címen. Itt újévtől folyamatosan információkat lehet majd találni a jéghelyzetről, a jégen járás és sportolás jogi és technikai feltételeiről, illetve a szervezett biztonságos jégtúrákról. A szakemberek arra kérnek mindenkit, aki bárhol saját jégtúrát tervez, hogy a túrázók biztonsága érdekében legalább azt jelezzék a honlap erre kialakított fórumán, hogy mikor, hol és merre indulnak. Egyedül, illetve kellő információ és felszerelés nélkül senki ne induljon el, de megbízható gyakorlattal és helyismerettel rendelkező vezető nélkül sem ajánlott nekivágni.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!