Magyarország

2010.12.13. 13:11

Kedden kezdődik Kaiser Ede ügyének másodfokú tárgyalása

<p>Kedden kezdődik Kaiser Ede ügyének másodfokú tárgyalása a Fővárosi Ítélőtábla előtt. Kaiser Edét a 8 halálos áldozatot követelő móri vérengzés miatt a Fővárosi Bíróság 2004. december 23-án tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte. A Fővárosi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság 2005. október 25-én az életfogytiglani szabadságvesztés büntetést és azt, hogy kizárta az ítélet Kaisert a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, jogerőre emelte.</p>

Amikor évekkel később kiderült, hogy a móri bűntényt Nagy László és Weiszdorn Róbert követték el, a győri Fellebbviteli Főügyészség és Kaiser Ede védőinek indítványa alapján perújítást kezdeményeztek. Ebben a perújítási eljárásban 2009. november 6-án született meg a Fővárosi Bíróság ítélete, amiben Kaiser Edét már nem a Móron történtekért, hanem egyéb bűncselekményekért, rablásokért, rablási kísérletekért vonták felelősségre, így többek között a Keleti pályaudvar pénzváltójának megtámadása miatt és a csepeli postahivatal kirablásáért.

Kaisert 2009 őszén a Fővárosi Bíróság 18 évi fegyházbüntetésre ítélte. Ennek az ítéletnek a megváltoztatását szeretné elérni Kaiser Ede és a védelem, ez a másodfokú tárgyalás kezdődik kedden a Fővárosi Ítélőtábla előtt.

Kapcsolódók:

Forrás: Független Hírügynökség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!