Magyarország

2010.12.20. 14:36

Önkiszolgáló pénztár - még visszajárót is ad

<p>Önkiszolgáló pénztárt állítottak üzembe az egyik áruházlánc üzletében Dunakeszi-Fóton.</p>

Az automata pénztár visszajárót és nyugtát is ad. A  napokban megnyitott üzletben négy önkiszolgáló pénztárnál is fizetheztnek a vásárlók, akik maguk "húzzák le" az árucikkek vonalkódját, és azt is eldönthetik, készpénzzel vagy kártyával fizetnek. Az automata kasszát az első hétvégén ezernél többen tesztelték.

A Dunakeszi-Fóton nyílt, legújabb Tesco áruházban állították fel az ország első 4 önkiszolgáló pénztárát. A kasszák teljesen automatizáltan működnek. A vásárlók maguk intézhetik el a kifizetést, ők olvassák be a kosárba tett termékek vonalkódját, a végösszeget pedig készpénzben vagy kártyával egyenlíthetik ki. Az automata pénztár visszaad és nyugtát is nyomtat a vásárlásról - olvasható a cég közleményében.

Ha "kasszasiker lesz", és beválik az automata kassza, akkor további áruházakban is bevezetik az új fizetési lehetőséget, de mellette megtartják a hagyományos kasszákat is.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!