Magyarország

2011.01.19. 17:12

MSZP-kérdés a belügyminiszterhez: Nyomoznak-e Devecserben?

<p>Írásbeli kérdést tett fel Pintér Sándor belügyminiszternek szerdán Gőgös Zoltán. A politikus azt szeretné megtudni, hogy valóban indult-e nyomozás Devecserben, mert lopják a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak gyűjtött adományokat.</p>

A politikus a Független Hírügynökségnek elmondta: a katasztrófa sújtotta térségben terjedő hírek miatt kérdezte Pintér Sándort arról, hogy valóban van-e nyomozás Devecserben. Gőgös Zoltán hozzátette: a helyiek arról beszélnek ugyanis, hogy nagy értékű adományok tűntek el és politikus is érintett az ügyben.

Az ellenzéki politikus hozzátette: a miniszternek 15 napja van a válaszadásra, de reméli, hogy Pintér Sándor nem várja ki azt.

Gőgös Zoltán emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn találkozott Devecser polgármesterével, amely után a megyei lapban arról írtak, hogy a kormány csütörtökön arról döntene, hogy a kármentesítést költségvetési forrásokból oldanák meg. Ezzel egyidejűleg pedig a Kármentő Alap forrásait egy helyi térségfejlesztési programra használnák fel. A politikus ezzel kapcsolatban is kérdezte a belügyminisztert. Aggályos ugyanis, hogy ezzel a lépéssel az Alap kikerülhet a társadalmi kontroll alól, és a döntési folyamatok is hosszabbodhatnak.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!