Magyarország

2011.01.24. 19:38

Tiszteletdíjából támogatja a diákokat a segesdi polgármester

<p>Tiszteletdíjából támogatja a tehetséges diákokat a segesdi polgármester. Amióta Péntek Lászlót októberben megválasztották, nem vette fel a tiszteletdíját, amelyből a szegénységben élő, de jól tanuló diákok kapnak ösztöndíjat.</p>

A fel nem vett polgármesteri fizetségből a 14 éves lányok méhnyakrák elleni védőoltását is ki tudta fizetni a somogy megyei település. Havi 180 ezer forint. Ekkora összeget hagy a kasszában Péntek László, Segesd polgármestere minden hónapban. A falu októberben megválasztott polgármestere ugyanis nem veszi fel a tiszteletdíját. Ezt az összeget a képviselőtestület döntése értelmében a Segesdért Alapítvány kapja, amelyből a szegénységben élő, de tehetséges tanulókat támogatják.

"Ez a gondolat már nagyon régóta érlelődött bennem, hogy azokat a gyerekeket, akik rátermettek, megérdemlik, tanulásban kiemelkedők, ugyanakkor szüleiknek gondot okoz tanulásuk finanszírozása, valamilyen módon segítsem, ha lehetőségem lesz rá" - mondta el a Független Hírügynökségnek Péntek László.

Segesden december óta minden hátrányos helyzetű gyermek kap ösztöndíjat, ha gyermekvédelmi támogatást kap és a tanulmányi átlaga meghaladja a négyest. Ebben a félévben 23 általános és 3 középiskolás diáknak jár havi 3-6 ezer forintos támogatás. A polgármester fel nem vett tiszteletdíjából egészségmegőrzésre is futja: ettől az évtől a faluban minden 14 éves lány ingyen kapja meg a méhnyakrák elleni védőoltást.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!