Magyarország

2011.01.16. 15:07

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - Részvétét fejezte ki a partiszervező

<p>Budapest - "Szeretnénk őszinte részvétünket kinyilvánítani az elhunytak hozzátartozói, barátai, ismerősei felé, mély megrendüléssel és döbbenettel állunk a szombat éjszaka történt szörnyű tragédia előtt." - írja facebook-os oldalán a Noise Night Life, amely a West Balkánban tartott, majd tragédiába torkollt partit szervezte.</p>

A rendezvényt szervező cég közleményében azt írja, úgy bérelték ki a termeket, hogy nem ők, hanem a helyiséget üzemeltető cég felel a biztonságért. Ráadásul arról sem volt tudomásuk, hogy West Balkán nem rendelkezik működési engedéllyel. A közleményből az is kiderül, körülbelül 2500-an tartózkodtak a helyszínen, de ez a létszám nem haladta meg a befogadóképességét, amely akár 4500 fő is lehetett volna.

A Noise Night Life arról is is ír, hogy azért csak késve tették közzé nyilatkozatukat, mert segítik a rendőrség munkáját, és a kihallgatások nem tették lehetőve, hogy "jelen formában és fórumon nyilatkozzunk a történtekről".

A partiszervező cég szerint a West Balkánnal kötött szerződés IX. pontja szerint az épületet üzemeltető cég portaszolgálata láthatja csak el az eseményen a portaszolgálatot. Tehát az üzemeltető "felelős a vendégek beengedéséért, a létszám kontrollálásáért, a vendégek testi épségének biztosításáért, és a rend folyamatos fenntartásáért az épületen belül és az épület előtt egyaránt". Ez a szolgáltatást a helynek fizetett bérleti díj is tartalmazta. A közlemény szerint a partiszervező így csak a rendezvény programjáért, a hang- és fénytechnika kivitelezéséért felelt.

A Noise Night Life hangsúlyozza: semmlyen tájékoztatást nem kapott arról, hogy a West Balkánnak nincs érvényes működési engedélye, erről csak a híradásokból értesült.

A közlemény szerint a rendezvényre 2881 db karszalagot vásároltak meg, de valójában a baleset és a pánik időpontjában körülbelül 2500 fő tartózkodhatott az épületben. A szervezők felhívják arra is a figyelmet: a helyszín hivatalos befogadóképessége három szinten ennél jóval nagyobb. A pánik idején volt olyan terem, amely még szinte üres volt, 50-100 fő tartózkodott benn. Tavaly például volt olyan rendezvény, ahol ugyanezekben a termekben 4500 fő gyűlt össze.

Előzmények:

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!