Magyarország

2011.01.04. 18:41

Vesztegetéssel vádolja az ügyészség a VPOP parancsnokát

<p>Vezető beosztású, hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés, és hivatali visszaélés miatt vádat emelt az ügyészség B. Gyula, a Vám- és Pénzügyőrség volt dél-dunántúli regionális parancsnoka ellen - adta hírül a bama.hu.</p>

Az ügy másodrendű vádlottja, B. Zoltán ellen felbujtás a vád. A hírportál információi szerint az ügy iratai már megérkeztek a bíróságra, a tárgyalás márciusban kezdődik. A vádirat szerint a parancsnok kedvezőbb vámeljárást ígért egy nagy értékű szállítmánnyal összefüggésben egy pécsi, elektronikai termékeket gyártó cégnek, cserében azért, hogy a vállalat a másodrendű vádlottra bízza az őrző-védő feladatokat. A cég nem állt kötélnek, feljelentést tett.

B. Gyulát tavaly március 10-én függesztette fel beosztásából a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnoka. Azóta kiderült, a Központi Nyomozó Főügyészség szintén március óta nyomoz az ügyben, így a bama.hu szerint szinte bizonyos, hogy a felfüggesztés oka a nyomozás elrendelése és B. Gyula meggyanúsítása volt.

A vádlottak szabadlábon védekezhetnek. Amennyiben az egykori vámparancsnok bűnössége beigazolódik, legsúlyosabb esetben tíz év szabadságvesztésre is ítélhetik.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!