Magyarország

2011.03.26. 08:15

Luxuslakások miniszterektől - Népszabadság

<p>Hende Csaba volt a kabinettitkára Für Lajos honvédelmi miniszternek, amikor 1994-ben meghozták a honvédelmi ingatlanok elidegenítését megengedő rendeletet - írja a Népszabadság.</p>

A lap szerint kedvezményesen vásárolhatta meg otthonát korábban Fodor Lajos közigazgatási államtitkár is, aki most az előző kormány honvédelmi lakásbotrányainak feltárását végzi. A vezérezredes korábban újságíróknak azt mondta, hogy töredékáron vehették meg a számukra bérbe adott luxuslakásokat a HM korábbi felsővezetői a szocialista miniszterek idején. A mostani vezetőség csaknem negyven ingatlanüzletet vizsgál.

A Honvédelmi Minisztérium szerint "egyszerűen méltatlan" az 1994-ben hivatalban lévő tisztségviselők felelősségét keresni a 2002-2010 közötti időszak etikátlan joggyakorlata miatt. Fodor Lajos és Deák János miniszteri biztos pedig jogszerűen és az etikai normák betartásával vásárolták meg lakásukat - közölte a tárca.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!