Magyarország

2011.04.23. 07:05

Elkocsiztak hárommilliárd forintot? - Magyar Nemzet

<p>Feljelentést tett a mezőgazdasági szakszolgálat autóinak bérlése miatt az elszámoltatási kormánybiztos - írja szombati számában a Magyar Nemzet.</p>

Budai Gyulahűtlen kezelés miatt tette meg feljelentését, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal korábbi elnöke ellen. A kormánybiztos gyanúja szerint Lukács László a hivatal kocsijainak eladásakor, illetve az új autók bérléséről szóló 2009-ben kötött szerződéssel minimum 500 millió forintos kárt okozott az államnak, de a hatéves bérleti futamidő végére megállapított veszteség elérheti akár a 3 milliárd forintot is.

A kormánybiztos szerint ha inkább a kocsik lízingelése mellett döntenek, az jóval olcsóbb, ráadásul az autók így végül állami tulajdonba kerülhettek volna. Budai Gyula szerint az ügyben felvetődhet a "szükségtelenül vállalt többletteher" miatt a korábbi agrárminiszter, Gráf József felelőssége is, hiszen akkor a szervezet az ő irányítása alá tartozott.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!