Magyarország

2011.04.23. 14:45

Fizetésükért és jobb munkakörülményekért demonstráltak a múzeumi őrök

<p>Néhány tucatnyian gyűltek össze a múzeumi őrök fővárosi demonstrációján szombaton délelőtt. Eddig elmaradt fizetésük, illetve munkakörülményeik javítása érdekében vonultak az utcára. Azt tervezik, hogy egy hét múlva az illetékes minisztérium előtt fognak tüntetni.</p>

Körülbelül 50-en gyűltek össze szombaton délelőtt a Magyar Nemzeti Múzeum előtt a kiemelt közgyűjtemények fegyveres biztonsági őrei. Gulyás László, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete fegyveres biztonsági őr tagozatának titkára a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a demonstrációt a korábban ki nem fizetett bérük és az elmaradt juttatásaik, valamint egyre romló munkakörülményeik miatt hirdették meg.

Arra készülnek, hogy jövő pénteken újabb megmozdulást tartanak a követeléseik érvényesítéséért, akkor már a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium belvárosi épületénél. Ott egy petíciót is át akarnak majd adni Réthelyi Miklós miniszternek címezve.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium még pénteken közleményt adott ki, miszerint pénteken átutalták az időarányos támogatási összeget, melyből a jövő hét elején utalni tudják a béreket. Gulyás László azt mondta, hogy a petícióátadással egybekötött demonstrációjukat annak ellenére is megtartják, ha addig megkapják fizetésüket.

Demonstrálnak a múzeumi őrök
fuggetlen | 2011.04.23 09:00
A Magyar Nemzeti Múzeum előtt demonstrálnak szombaton délelőtt a kiemelt közgyűjtemények fegyveres biztonsági őrei a ki nem fizetett bérük és az elmaradt juttatásaik miatt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!