Magyarország

2011.06.24. 08:57

Gyilkossági kísérlet vagy baleset történt?

<p>Miskolc -&nbsp;Csendes, békés embernek írták le rokonai a „nyékládházi nőégetőt”.</p>

Tanúk meghallgatásával és a helyszíni bizonyítási kísérlet során készült video-anyag megtekintésével folytatódott annak a nyékládházi férfinak a büntetőpere, aki ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folyik büntetőeljárás a megyei bíróságon.

A vád szerint a férfi tavaly benzinnel locsolta le élettársa haját, felsőruházatát, majd lángra lobbantotta az asszonyt, aztán elszaladt, és egy PB-gázpalackkal felrobbantotta azt a présházat, ahol a nővel együtt élt. Míg a vádlottat elővezette a foglár, a bíró, dr. Péter Zoltán elmondta: az egyik szakértő a nyomozási szakban tanácsadóként is közreműködője volt az eljárásnak, ami szabálytalan, ezért helyére új szakértőt kell felkérni.

A férfi senkit sem bántott eddig

A vád szerint a férfi és élettársa italozó életmódot folytattak és féltékenységi okból gyakori volt közöttük a veszekedés. A tárgyaláson a nő azt állította, a férfi, a férfi pedig azt, hogy a nő volt féltékeny a másik előző kapcsolatára. A bíróság csütörtökön azt a két férfit hallgatta meg tanúként, akik a robbanás után először értek a présházhoz, és míg egyikük a tűzoltókat értesítette, társa kihozta a gázpalackot a romos épületből. Őket a vádlott családtagjai követték. Vallomásaikból kiderült: a férfi jámbor, senkit sem bántott eddig, ám élettársa – akitől képtelen volt megszabadulni – iszákossága és viselt dolgai sok bosszúságot okoztak az egész családnak.

Nem tudták rekonstruálni a bűncselekményt

A helyszíni bizonyítási kísérlet során a rendőrök megpróbálták modellezni, hogyan történt a bűncselekmény, de nem jártak sikerrel. A sértett és az a férfi tanú, aki miatt a vádlott állítólag állandóan féltékenykedett, azt állították, hogy a vádlott, miután a férfi lakásán találta a nőt, mindkettőjüket felpofozta, majd elszalad, és egy negyedóra múlva visszatért egy benzinnel töltött PET palackkal, aminek tartalmát ráöntötte a nőre.

A vádlott ezzel szemben azt próbálta bizonyítani, hogy miután ott találta a nőt korábbi kapcsolata lakásán, megállt az ajtóban, farmer dzsekije belső zsebében a benzintől rigiddé vált palackkal, ami megrepedt, amikor a házigazda nekiütközött. A vádlott – állítása szerint – amikor észrevette, hogy a palack megrepedt, kirántotta a zsebéből, ekkor löttyenhetett rá a benzin a nőre, aki ezzel mit sem törődve cigarettára gyújtott. A vádlott azt mondta, ő oltotta be a lángokat, a másik két szereplő pedig azt, hogy a házigazda.

A tárgyalást a bíróság az újabb szakértői vélemények elkészülte után folytatja.

ÉM-SZP

Előzmények:


Véletlenül löttyent a volt élettársra a benzin, aztán valahogy meggyulladt...


Vádat emeltek a tűzzel gyilkolni akaró, tűzhalálra vágyó férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!