Magyarország

2011.07.01. 15:19

Jó adóst hamisítottak

Erdőbénye, Miskolc - Nem létező személyeknek adtak hitelt, amit rendesen fizettek.

Erdőbénye, Miskolc - Nem létező személyeknek adtak hitelt, amit rendesen fizettek.Különös trükköt eszelt ki két erdőbényei pénzintézeti dolgozó, hogy a takarékfiókjuk besorolását a rossz adósok ne rontsák le: fiktív nevekre hitelszerződéseket kötöttek, majd ők maguk fizették rendszeresen a részleteket a kitalált adósok helyett. A revizoroknak éppen a példamutató fizetési hajlandóság tűnt fel, és amikor tüzetesen átvizsgálták a dokumentumokat és kicsit megszorongatták a két, nyugdíj előtt álló asszonyt, azok mindent bevallottak.

Már nem dolgoznak a cégnél, ám számítani lehet rá, hogy ellenük munkáltatójuk büntetőfeljelentést is tenni fog, mondta munkatársuknak a hölgyek ügyvédje, Lichy József.

Nem csalás, "csak" magánokirat-hamisítás

A jogi képviselőtől úgy tudjuk, a pénzintézetet nem érte effektív kár, és a két hölgy sem az anyagi haszonszerzés reményében készítette el a hitelszerződéseket a nem létező személyek nevére, így csalást nem, legfeljebb magánokirat-hamisítást követtek el. A pénzt ráadásul ki sem vitték az ajtón, azt ott tartották a pénzintézet biztonságában, és amikor esedékessé vált a következő részlet, pontosan fizettek.

Lichy József számít rá, hogy a pénzintézet feljelenti a május végén elbocsátott két egykori alkalmazottját, de mint Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa elmondta, ez eddig nem történt meg, a rendőrség nem nyomoz hasonló ügyben.

ÉM-SZP


Hejőpapi - Gondatlanságból elkövetett emberölés alapos gyanújával, ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást a megyei rendőr-főkapitányság a szerdán délután emésztőgödörbe esett, és ott életét vesztett két éves kislány halálának ügyében – tájékoztatta lapunkat Egyedné Novodonszki Éva, a főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.


Miskolc - Szinte nincs olyan nap, hogy a rendőrök ne intézkednének tiltott kéjelgőkkel szemben Miskolcon. Mondhatni a rendőrség mindennapos harcot vív az utcai prostitúció visszaszorítása érdekében. Legutóbb három prostituáltat vettek szabálysértési őrizetbe, akik a Baross Gábor úton kínálták szexuális szolgáltatásaikat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!