Magyarország

2011.07.05. 08:27

Megkérdeztük: Ön szerint drágák a gyümölcsök?

Miskolc - Megkérdeztük a Búza téri piacon, hogy drágálják-e a gyümölcsöket a vásárlók?

Miskolc - Megkérdeztük a Búza téri piacon, hogy drágálják-e a gyümölcsöket a vásárlók?

 

 Megkérdeztük: Ön szerint drágák a gyümölcsök?

„Azt gondolom, elfogadható áron lehet kapni – válaszolta Szendrei Györgyné. – Az őszibarack, paradicsom egyáltalán nem drágább, mint tavaly volt.”

Béres Gyuláné szerint is jó áron lehet kapni gyümölcsöt a Búza téri piacon. Minden héten kijár, így az árakat is össze tudja hasonlítani – mondta –, de nem kerül többe, mint tavaly.

„Lehetne olcsóbb is, de nem vészesek az árak. Azt gondolom, hogy tavalyhoz képest nem emelkedtek az árak” – válaszolta Mészáros Borbála.

Rákosi Józsefné azonban úgy véli, hogy a gyümölcsök drágák. Amit olcsóbban meg lehet venni az rossz minőségű – tudtuk meg. Neki vannak gyümölcsfái, de az esőtől kirohadtak, így kénytelen a piacon vásárolni – tette hozzá.

„A déligyümölcsön kívül mindent megtermelek a saját kertemben, de azt kell, mondjam, nem drága most a piac” – válaszolta Tóthfalusiné S. Viktória.

Szabóné Tóth Tímea szerint is minden jó áron kapható, ő inkább a piacon veszi meg a zöldséget és gyümölcsöt, mint a bevásárlóközpontokban – válaszolta. „Itt ugyanis olcsóbb” – hangsúlyozta.


Miskolc - A kereskedők szerint évek óta nem tudják emelni a gyümölcs árát, a vevők szerint még így is drága.


Jó nyarunk lesz idén. Ezt onnan lehet tudni, hogy a gólyák legalább 3-4 utódot nevelnek fészkenként, és ha valakik, ők tudják, annyi fiókát érdemes világra hozni, amennyit fel is lehet nevelni tisztességgel. Ha jó nyarunk lesz, akkor nem csupán békából lesz elég (az érdekli a gólyákat), hanem barackból is (az érdekel minket). Bánhegyi Gábor jegyzete.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!