Magyarország

2011.08.06. 11:34

Elhunyt Gorka Lívia - Polgár Árpád: a művésznő "bájos kerámiáira" szívesen tekintenek az emberek

Budapest (MTI) - Gorka Lívia "bájos kerámiáira" szívesen tekintenek az emberek - mondta az MTI-nek Polgár Árpád műkereskedő szombaton a művész halálával kapcsolatban.

Budapest (MTI) - Gorka Lívia "bájos kerámiáira" szívesen tekintenek az emberek - mondta az MTI-nek Polgár Árpád műkereskedő szombaton a művész halálával kapcsolatban.A Polgár Galéria tulajdonosa szerint Gorka Lívia ki tudott lépni az apja bűvköréből és mást tudott csinálni, egy olyan időszakban, amikor eltérő volt a politikai környezet. Úgy fejezte ki magát, hogy az igazán közérthető volt - tette hozzá. Ő volt az utolsó olyan keramikusművész, aki igazán egyénit és igazán nagyot alkotott - mondta Polgár Árpád. Szerinte műkereskedői és művészettörténeti szempontból is jelentős Gorka Lívia munkássága.

Úgy fogalmazott: elsősorban a báját, a kedvességét szereti a tárgyainak és "elragadó népiesség van a modernizmusában". A műkereskedő-műgyűjtő szerint bár vannak köztéri munkái is Gorka Líviának, munkásságát azok a kerámiák tükrözik leginkább, amelyek dísztárgyak. Ezek a nemcsak bájos, de használható tárgyak "viszik a nevét", ez az ő műfaja. Olyan formavilágot tükröznek, amelyre 30-40, de akár 100 év múlva is szívesen tekintenek az emberek - mutatott rá.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!