Magyarország

2011.08.22. 13:04

Garázdák és rablók őrizetben augusztus 20-adika után Miskolcon

Miskolc - Többek között rablókat és garázdákat fogtak el és vettek őrizetbe a rendőrök Miskolcon augusztus 20-án, illetve vasárnap.

Miskolc - Többek között rablókat és garázdákat fogtak el és vettek őrizetbe a rendőrök Miskolcon augusztus 20-án, illetve vasárnap.

Rablási kísérlet a Búza téren

A Miskolci Rendőrkapitányság rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két hernádkaki férfival szemben. A nyomozás adatai szerint az elkövetők augusztus 20-án a hajnali órákban Miskolcon megfenyegettek két férfit, amennyiben nem adják át értékeiket, akkor bántalmazzák őket. A sértetteknek sikerült segítséget hívniuk, így a helyszínre kiérkező járőrök elfogták a menekülő tetteseket. A hatóság bűnügyi őrizetbe vette a gyanúsítottakat, akikkel szemben előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére

Csoportos garázdaság Miskolcon

A Miskolci Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított eljárást két nővel és két férfival szemben. Az őrizetben lévő miskolci, gagybátori, illetve kazincbarcikai elkövetők augusztus 21-én a hajnali órákban verekedtek össze egy szórakozóhely előtt. A kölcsönös bántalmazás során mind a négy gyanúsított nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Információs háttér

Büntető Törvénykönyv    

Garázdaság

„Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot a) csoportosan, b) a köznyugalmat súlyosan megzavarva követik el. (3) A büntetés bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot a) csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, b) nyilvános rendezvényen, c) fegyveresen, d) felfegyverkezve követik el.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!