Magyarország

2011.08.17. 15:03

Három rabló került rendőrkézre Ózdon

Ózd - Három fiatal rabló támadt meg egy férfit Ózdon.

Ózd - Három fiatal rabló támadt meg egy férfit Ózdon.Egy környékbeli felnőtt férfi augusztus 7-én, éjfél körül érkezett Ózdra, hogy szórakozzon. Az ATM automatából vett fel készpénzt, melyet a nála lévő pár ezer forinthoz csapott, majd az egyik szórakozóhely irányába indult, Ózd belvárosától nem messze. Út közben három kéretlen kísérője is akadt, akik folyamatosan szóval tartották, kérdezgették munkahelyéről, jövedelméről, majd egyszer csak körbe állták és közölték vele, hogy amíg át nem adja a pénzét, nem mehet tovább.

A férfi azonban nem kívánt engedelmeskedni a felszólításnak, hanem megpróbált távozni, amikor * a korábbinál is * sokkal komolyabbra fordult a dolog. Az együk útonálló kést húzott elő a ruházatából , majd azt a sértett nyakához tartva újból pénzt követelt.

A fenyegetés hatására a férfi átadta a nála lévő készpénzét, de megpróbáltatásai ezzel még nem értek véget. Az egyik rabló egy hirtelen mozdulattal kitépte a fiatal férfi nyakában lévő aranyláncot, majd mindhárman elmenekültek és magára hagyták a sértettet.

A három rabló előzetes letartóztatásban

A férfi a rendőrségen tett bejelentést, melyet követően nagy erőkkel indult meg a forrónyomon üldözés, aminek köszönhetően pár órán belül az ózdi rendőrök mindhárom elkövetőt elfogták és őrizetbe vették. Kihallgatásuk során a cselekmény elkövetésével kapcsolatosan részbeni beismerő vallomást tett a 15, 16 és a 20 éves elkövető, akik a hatóságok előtt már ismertek voltak korábban elkövetett bűncselekmények miatt. Mindhárom elkövető előzetes letartóztatásba helyezésére került sor.

Információs háttér

Figyelemmel a szabadságvesztéssel büntetendő cselekmények tárgyi súlyára és a kiszabható büntetési tétel nagyságára, megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén különösen a bűntetőeljárásban szereplő személy, elsősorban a sértett befolyásolásával, vagy megfélemlítésével, meghiúsítanák, veszélyeztetnék a bizonyítást. Szökésüknek vagy elrejtőzésüknek veszélyére tekintettel megalapozottan feltehető az is, hogy az eljárási cselekményeknél a jelenlétük másképp nem biztosítható, illetve, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb, hasonló jellegű szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el, mivel egyéb jövedelmük nincs, ezen bűncselekmények elkövetéséből tartják el magukat. Amennyiben a bíróság a bűnösségüket megállapítja, akár több mint 8 évig terjedő szabadság-vesztéssel is büntethetőek.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!